Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.11.2012.
10:03
Vestionline, Beta A

Košarkaši Partizana: Grešili smo, ali smo pobedili!

Košarkaš Partizana Davis Bertans, najefikasniji u evroligaškoj pobedi nad Lijetuvos Ritasom, rekao je da je njegov tim izborio trijumf zahvaljujući velikoj borbenosti i uprkos brojnim greškama.

Ostala šansa za plasman u Top 16 Evrolige - košarkaši Partizana

"Ovo je bila vrlo važna utakmica za obe ekipe u borbi za plasman u Top16. Odigrali smo je sa velikom energijom, iako je bilo mnogo grešaka, naročito u odbrani. Navijači su nam definitivno mnogo pomogli. Ne znam kako Pionir još stoji", rekao je uz osmeh Bertans. 

Partizan je pobedio Lijetuvos 75:74 i tako zadržao šanse da se plasira u drugu fazu Evroligu. Bertans je postigao 14 poena, ali nije želeo da ističe svoj učinak.

"Najvažnije je da smo pobedili i da smo još u igri za Top 16. Za drugu fazu je potrebno da pobedimo Bamberg u gostima, ali pre toga nas čeka važna utakmica sa Igokeom, pa dolazi Barselona, pa opet Jadranska liga, tako da idemo korak po korak", rekao je Bertans.

Plejmejker Leo Vesterman priznao je da je tim mnogo grešio, ali da je ipak uspeo da slavi.

"Bilo je jako teško, obe ekipe su bile pod velikim pritiskom jer su morale da pobede. Imali smo i 10 i 12 poena prednosti, ali nismo uspeli da je sačuvamo. Mnogo smo grešili, a grešili su i oni. Najvažnije nam je bilo da igramo dobru odbranu, što smo nekad uspevali, a nekad ne. Sve može da se desi u poslednja dva kola, najvažnije je da smo još u igri", rekao je Vesterman.

Centar Dejan Musli je rekao da je tim mogao ranije da završi meč.

"Mogli smo i ranije da prelomimo, imali smo veliku prednost, ali je nismo zadržali. Nije bilo lako, ali smo se mnogo spremali za utakmicu i uradili smo uglavnom šta samo nameravali u odbrani. Najbitnije je da smo pobedili, jer je ulog bio zaista veliki - šansa za plasman u Top 16", rekao je Musli.

Bek Lijetuvos Ritasa Janis Blums rekao je da je njegov tim svojim greškama izgubio meč timova koji su jako slični.

"Oba tima su mlada, važna utakmica za oba tima, ulog je plasman u Top 16. Publika je pomogla Partizanu, pogurali su ih kad je bilo teško. Na kraju nismo imali sreće i svojim greškama smo ispustili utakmicu", rekao je Blums.

Iskusnom Letoncu ovo je bio prvi put da igra u Pioniru, a priznao je da je to posebno iskustvo.

"Prvi put igram u Pioniru, ali sam mnogo puta igrao u Srbiji. Publika u Srbiji voli košarku i poznaje je i pravo je zadovoljstvo igrati ovde, a naročito u Pioniru, to je posebno iskustva. Hvala navijačima na svemu", rekao je Blums.

Nemanja Nedović smatra da njegov tim može da bude zadovoljan uprkos porazu.

"Dobro smo se držali svih 40 minuta, igrali smo onako kako smo se dogovorili, maksimalno koncentrisano i nismo dozvolili da se rastrče i da ih ponese sjajna publika. Imali smo šut za pobedu, ali možemo da budemo zadovoljni jer smo poraženi sa manje od osam razlike. Čestitam Partizanu na pobedi“, kaže Nedović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online