Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.10.2012.
18:14
Novosti.rs A

Mesina: I kad izgubim iz Beograda nosim lepa sećanja

"Crno-beli imaju mnogo energije, ali su mlad i neiskusan tim. Srpski treneri mi nisu rivali. Moj učitelj je bio profesor Aca Nikolić", kaže u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti“ trener CSKA Etore Mesina.

Legenda košarke - Etore Mesina

Kada nekome u biografiji piše da je kao trener osvojio četiri Evrolige, četiri "skudeta", sedam italijanskih kupova, četiri titule u Rusiji, dva ruska kupa, čije je ime na listi 50 najznačajnijih ljudi u istoriji Evrolige, kada je radio u bolonjskom Virtusu, Benetonu, CSKA, Realu i L. A. Lejkersima, onda za tu osobu ništa drugo ne može da se kaže nego da je živa legenda.

Upravo to je Etore Mesina, koji će sutra uveče voditi moskovski CSKA protiv Partizana u paklu beogradskog "Pionira".

Posle tri godine, sjajni trener se vratio na kormilo moskovskog kluba. Profesionalan i predusretljiv kao obično, Italijan je pristao da dan pre dolaska u Beograd čitaocima "Novosti" pokloni ekskluzivni intervju.


"Očekujem tešku utakmicu. Partizan je mlad i neiskusan, ali ima mnogo energije. Kada igraju pred svojim navijačima, brži su i jači nego na gostujućim terenima. Bila bi greška da o njima sudimo samo na osnovu utakmice protiv Bešiktaša. Sutrašnji meč će biti potpuno drugačiji u odnosu na duel sa turskim klubom", kaže Mesina.


Mnogi CSKA vide kao apsolutnog favorita za evropsku krunu?

"CSKA je uvek favorit. Imamo mnogo dobrih igrača, ali moramo da postanemo i dobar tim. Ne znam koliko će nam vremena biti potrebno da to postignemo. Radimo ozbiljno, čini mi se da imamo dobru hemiju u ekipi i siguran sam da imamo kvalitet da budemo veoma dobri".

U ekipi imate četvoricu srpskih igrača: Krstića, Teodosića, Ercega i Micova?

"Tek sam počeo da se upoznajem sa ličnostima mojih novih igrača. Pažljivo učim o njihovim navikama, gledam kako se ponašaju na terenu i izvan njega. Zasada, veoma uživam u radu sa njima".

U Srbiji je tokom leta bilo mnogo kritika na račun igre Teodosića u reprezentaciji. Da li mislite da možete da promenite nešto u njegovoj igri?

"I dalje pokušavam da ga razumem i naravno da ću učiniti sve da mu pomognem da postane bolji, to pokušavam da uradim sa svakim svojim igračem. Pokušavam da naučim sve o njemu".

Kada već pričamo o srpskim igračima, koga biste izdvojili kao najboljeg sa kojim ste sarađivali?

"Ponosan sam na to što sam radio sa mnogima. Ali, uz sve poštovanje prema svima, Danilović je najbolji igrač iz Srbije sa kojim sam imao čast da radim".

A ko je vaš najveći rival iz Srbije iz trenerske struke?

"Imao sam čast da vodim mečeve protiv trenera kao što su Obradović, Vujošević i Ivković. Njihovi timovi su bili veliki rivali mojim ekipama, ali ne mogu da pričam o srpskim trenerima kao o rivalima, jer za svog učitelja smatram prof. Acu Nikolića.

Vaše najlepše i najružnije sećanje vezano za mečeve u Beogradu?

"Sa radošću se sećam svih mečeva. Uvek uživam u atmosferi, navijačima, ali i zbog susreta sa Danilovićem. Uživam i u činjenici da Srbi uživaju u košarci, zbog čega, i kada izgubim iz Beograda nosim lepa sećanja", završio Etore Mesina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online