Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.10.2012.
16:02
Telegraf.rs A

Filip Čović: Ne mogu više, odlazim iz Zvezde!

Košarkaš Crvene zvezde i sin predsednika kluba Nebojše Čovića, samoinicijativno je zatražio da raskine ugovor i pronađe novi klub, a odluku je saopštio na prepodnevnom treningu treneru Vukoičiću i saigračima.

Filip Čović

Plejmejker Crvene zvezde DIVA Filip Čović doneo je odluku da ode iz kluba. Svoj stav je obrazložio kao konačan, to je saopštio treneru na prepodnevnom treningu:

"Dugo sam razmišljao i doneo sam odluku da odem iz Crvene zvezde i da svoju košarkašku karijeru nastavim u nekom drugom klubu. Pritisak, negativne komentare i uvrede više nisam mogao da izdržim. Ne smatram da sam zbog toga slabić, samo ih je bilo previše. Nije u pitanju samo pritisak, jednostavno nisam želeo više da na bilo koji način budem predmet za omalovažavanje moje porodice", rekao je Čović za klupski sajt.

"Bilo mi je teško da se nosim sa svim tim problemima, a to se u nekoliko navrata negativno odražavalo na moje zdravlje i zato sam rešio da sve to prekinem i zaustavim. Takođe, želeo sam da na svaki način oslobodim Crvenu zvezdu, jer su mnogi pokušavali da klub tako bogate istorije i tradicije pretvore u mog taoca.

To preteško breme neistine više nisam mogao da nosim i nisam želeo da trpim", objasnio je plejmejker Zvezde i potom dodao:

"Da opet ne bi bilo nekih negativnih komentara i da ne bih bio pogrešno shvaćen, ova odluka nema nikakve veze sa dolaskom novog trenera Vlade Vukoičića. Košarka je za mene uvek predstavljala veliko zadovoljstvo, a sada sam došao u situaciju da više ne mogu normalno da treniram i igram, ne osećam se dobro na terenu, pa ne želim više da se mučim".

Filip Čović odgovorio je i na brojne komentare da je bio protežiran zbog toga što je njegov otac predsednik kluba.

"Jedna stvar svima mora da bude jasna. Moj otac je samo predsednik kluba, a ne trener. Koliko će ko igrati u Crvenoj zvezdi određuje samo trener, niko drugi i ja sam tu odluku uvek poštovao. Tako je bilo kod Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, a tako je bilo i sada kod Vlade Vukoičića. Igrao sam onoliko koliko sam zasluživao, nekada manje, a nekada više. U svakom slučaju, ja sam se uvek trudio da pružim svoj maksimum i svoje minute pošteno odradim. Priče tog tipa da sam dobijao više prostora jer sam predsednikov sin su veoma zlonamerne i neistinite. Upravo zbog toga što se prezivam Čović sam uvek morao čak i više da radim i treniram kako bih eliminisao raznorazne zlonamerne insinuacije. Na sreću, sve to je sada iza mene. Neću se osvrtati unazad iako ne postoji ništa zbog čega bih se stideo, a u budućnost ću gledati sa osmehom, uzdignuta čela", objasnio je Čović i na kraju poručio:

"Želim da se zahvalim svim svojim saigračima koji su mi uvek bili velika podrška, pokazali se kao pravi prijatelji, a Zvezdi želim mnogo sreće i mnogo trofeja.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 20:18
Bravo,najzad ce biti mesto za nekog kome tata nije Covic.Prvi pravi potez.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online