Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.10.2012.
10:04
Vestionline A

Gašić: Cibona je zasluženo trijumfovala

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić, koji vodi ekipu umesto suspendovanog Duška Vujoševića, izjavio je posle poraza od Cibone (80:72) da su iskusni igrači zagrebačke ekipe uspeli da iskoriste greške njegovih izabranika.

Velimir Gašić

Cibona je pobedila 'crno-bele' sa 80:72 čime je zabeležila prvu pobedu u ABA ligi.

"Cibona ima dobar tim i ta prva dva statna poraza sigurno nisu merilo njihovog kvaliteta. Upravo su ih ti porazi maksimalno motivisali, a pre svega ime Partizana, taj nivo rivaliteta koji datira još iz vremena one bivše države. Za razliku od njih naši igrači su veoma mlad tim i prvi put su se našli u situaciji da odigraju jednu ovakvu utakmicu, ovakvog karaktera i to je u pojedinim delovima igre, kada je u pitanju prvo poluvreme, bilo na zavidnom nivou. Mislim da smo imali dobar nivo koncentracije, dobar nivo čvrstine i agresivnosti u odbrani i to smo uspeli na pravi način da materijalizujemo i u napadu", rekao je Gašić i dodao da je u nastavku njegova ekipa izgubila previše lopti.

Žižić: Drago mi je što smo se ispuvali na Partizanu

 

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Cibone bio je iskusni Andrija Žižić, koji je crno-belima ubacio 20 poena.

"Nije bilo lako vratiti se u život. Drago mi je da je Partizan došao da se ispušemo na njima", kazao je Žižić.

"U drugom poluvremenu, opterećeni faulovima, pre svega Gordon, i veliki broj izgubljenih lopti su takođe uticali na to da izgubimo nivo sigurnosti i tečnosti kada je u pitanju igra u napadu. Sve u svemu, prvo poluvreme smo odigrali sasvim korektno, dok smo u drugom poluvremenu napravili jedan niz grešaka u defanzivi, imali neke vrlo bitne lopte, koje nismo iskoristili kroz zicere i otvorene šuteve, a to je iskusan tim Cibone uspeo da kazni i zasluženo pobedili", zaključio je Gašić, koji će u odsustvu kažnjenog Vujoševića predvoditi crno-bele i u meču sa Širokim.

Trener Cibone Veljko Mršić je potvrdio da su pred duel sa Partizanom njegovi igrači osećali veliki pritisak zbog dva poraza na startu regionalne lige.

"Odigrali smo psihološki veoma tešku utakmica jer smo bili pod pritiskom. Računali smo na njihovu mladost, ali i kontrolisali njihov skok. Šut za tri poena je bio mnogo bolji nego u prethodnoj utakmici. Pre mesec dana najavio sam da možemo da imamo problema i plašio sam se jer sam mora da uvedem petoricu novih igrača", rekao je Mršić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online