Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.09.2012.
17:35
B92, Sport A

Stanković: Nešto "škripi" u KS Srbije

Počasni predsednik KSS Borislav Stanković istakao je u razgovoru za "Sport“ da je evidentno da u vladajućem telu naše košarke ne funkcioniše sve kako treba.

Borislav Stanković i Dušan Ivković

Stanković se u to posebno uverio nedavno, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine, u kojima su izabranici Dušana Ivkovića uzeli poslednju vizu za Sloveniju.

"Osećanja su se menjala, prvo sam bio neprijatno iznenađen, a kasnije mi se uvukla zebnja u srce, sigurno da nisam bio jedini. Na sreću, Srbija je prošla. To jeste najvažnije, ali ne bi trebalo da se najboljim seniorima ponovo bavimo tek sledećeg leta, kada počnu pripreme za Evrobasket“, rekao je Stanković.

Iskusni funkcioner nije izdržao da ne podseti da je prošireni koncept Evropskog prvenstva, ipak, pokazalo se u našem slučaju, prava stvar.

"Imajući u vodu kako je srpska selekcija igrala, ne smem ni da pomislim kako bi stigla do Slovenije da je ostala forma sa 16 učesnika kao u Poljskoj 2009. Dobro se sećam, kada je doneta odluka o proširenju 2010. da nije bio mali broj onih sa ovih prostora, koji su se čudili, pa komentarisali u stilu da svako može da se kvalifikuje, kako je to pogrešan potez. Kako su igrali naši najbolji košarkaši, ko zna da li bi uopšte uspeli da preskoče kvalifikacione prepreke da je bila jača konkurencija“, naglasio je Stanković.

Ipak, ishod kvalifikacija za Stankovića nužno ne znači i loš plasman u Sloveniji.

"Muke u kvalifikacijama mogu, a ne moraju da budu predskazanje za Evropsko prvenstvo, bilo je tu i objektivnih problema, koji ne zavise direktno od angažmana organizacije. Međutim, ako želimo dobro i prosperitet srpskoj košarci, svi funkcioneri KSS moraju biti jedan veliki tim, koji živi za ovaj sport i kada se slavi, ali, što je još važnije, kada se analiziraju neuspesi, raduju se i plaču zajedno“, istakao je Stanković i dodao:

"Pravi košarkaški radnici, ne oni koji se pojave dva puta godišnje u Savezu, ili samo zarad sitnih, ličnih interesa, moraju da se okupe, da se vidi gde smo, šta mora pod hitno da se uradi. Ne postoji samo seniorska selekcija i kako je igrala, ali je uvek bila i ostala ogledalo svih ostalih sitnica koje život znače u životu kompletne organizacije. KSS mora da živi sa košarkaškim narodom, korespondira. Čini mi se da trenutno nije takav slučaj, ili možda ja ne poznajem dobro taj njihov basket svet. Očigledno da nešto ne štima, nije to samo pitanje utiska koji je ostavila nacionalna selekcija“.

Čovek koji je praktično ceo životni vek posvetio nekada trofejnom sportu, kojim se svojevremeno aktivno bavio, pa bio trener, respektabilni međunarodni funkcioner, ne samo pod obručima, na kraju poručuje:

"Bilo i ostalo, reprezentacija je odraz rada klubova, sa kojima Savez mora da ima česte, da ne kažem svakodnevne kontakte, poznaje sve njihove probleme, pogotovo u današnje vreme kada je sve teže finansijski opstati“, kaže Stanković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online