Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.09.2012.
10:03
Vestionline, Blic A

Krstić: Kad se trava poseče, prvo izađu zmije!

Kapitenu "orlova" Nenadu Krstiću nije bilo svejedno zbog oštrih kritika kojima je u nekim medijima naš tim bio izložen tokom kvalifikacija za Eurobasket, pa je po uspešno okončanom zadatku, "pozdravio" novinare.

Krstić zamerio novinarima na prevelikim kritikama

"Hvala svima na podršci, nije bilo lako. Sami smo krivi, ali opet najbitnije je da idemo na EP. Do sledeće godine, živeli!", napisao je najpre Krstić na Tviteru, a onda se zahvalio i kritičarima.

"A hvala i pljuvačima, malo ste se istrčali, jer tek ono glavno predstoji. Hvala i nekim medijima koji su nas 'podržali' i objasnili kako treba da se igra za svoju zemlju... Kada se trava poseče, prvo izađu zmije!", dodao je kapiten "orlova".

On se osvrnuo i na kritike upućene Milošu Teodosiću:

"Hteli mi da priznamo ili ne, Miloš Teodosić je najbolji plejmejker Evrope, pa polako sa pljuvanjem, da ne izgubimo i njega..."

Kada je ova generacija okupljena, tada u sličnom sastavu i sa Dudom Ivkovićem koji se vratio na čelo državnog tima, problema u kvalifikacijama je takođe bilo. Ne kao sada, jer se nije strepelo do poslednjeg meča da li će se otići na Eurobasket, ali je i pred šampionat Evrope 2009. bilo "košarkaških šamara", poput poraza od Finske koja je na kraju završila kao pretposlednja u grupi. "Orlovi" su poleteli na prvenstvo, a tamo sve iznenadili - osvojivši srebro.

Kvalitet, dakle, nije sporan. Ali, partije u ovogodišnjim kvalifikacijama jesu bile za zabrinutost. Stručnjaci su rekli šta misle, oglasili su se i igrači, a publici je ostao gorak ukus: navikli na uspehe, i to od istih ovih momaka, ljubitelji košarke ostali su zbunjen posle poraza koji su se ređali protiv Crne Gore dva puta, Izraela, Estonije...

Nije to ono na šta su se navikli ljudi u "zemlje košarke", ali nisu porazi zamerani igračima. Više je to bio utisak koji su ostavljali u pojedinim momentima, kada su u njihovoj igri nedostajali ona sportska drskost i lucidnost koje su ih proslavili. Srećom, i za one na parketu a i za one koji gledaju, vremena za popravni ima.

"Pitate me da li sam se nervirao pred meč sa Izraelom, od kog je na kraju zavisilo idemo li na Eurobasket? Ako se ne nerviraš zbog meča, onda ti je svejedno. Naš pristup je uvek takav. Tačno, imali smo oscilacije, ali najvažnije je da smo u odlučujućim momentima uvek igrali dobro. Naravno, poraz u Estoniji bio je užasan... Ali, spokojno smo sebi rekli 'ništa nije gotovo, još uvek imamo šansu da odemo u Sloveniju". U utorak našem rivalu Izraelu (83:67) nismo ostavili ni najmanju šansu", rekao je Krstić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 10:30
A šta izađe ako se pogleda meč sa Izraelcima moj Krstiću.Trenirao sam košarku 7 godina ,način na koji su odigrali gosti poslednju utakmicu sa nama je sve pokazao. Morali su viđeniji autoriteti na višem nivou da zasuku rukave da bi vi bili tamo gde ste. Bolje ćuti Krstiću i igraj za Srbiju srcem kao onaj mali sa 18 godina što nam dade trojku u zadnjoj sekundi. Treba vama konkurencija igrali bi vi drugačije poput Veličkovića koji je povređen,Miličića i Rakočevića, ne bi vam bilo zagarantovano mesto u startnoj petorci pa bi drugačije pričali sada...Ivković treba da ode ako ima obraza, Pešića,Žeravicu,Nikolića a što ne pokušati sa Željkom opet,pružiti mu šansu...
Četvrtak 13.09.2012. 10:47
gospodine - igrajte basket... pustite pricu pametnijima... jedino sto se od vas ocekuje jeste da igrate basket... a vi ni to ne radite... pa ste i dalje tu gde jeste... moderan centar vase konstitucije koji zakuca SAMO JEDNOM na celoj utakmici??? i koji najmanje boravi tamo gde treba da bude - pod obrucima??? da je pameti i da Duda nije "izvetrio" - vi biste grejali klupu i cekali da se Darko umori...
Četvrtak 13.09.2012. 10:32
Sramota je sa Krsticeve strane posle katastrofalnih kvalifikacija za Srbiju i cinjenice da je malo falilo da reprezentacija takvog renomea ne ode na Evropsko,a to kasnije povlaci ne odlazak na Svetsko i Olimpijadu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online