Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.08.2012.
22:22
Beta A

Maljković: Želimo pomak u odnosu na prošlu sezonu

Košarkašice Partizana počele su pripreme za novu sezonu, a njihov trener Marina Maljković istakla je da njena ekipa želi da napravi pomak u odnosu na prethodnu kada je osvojila Jadransku ligu i prvenstvo Srbije.

Neki naši mečevi gledaniji su od utakmica FK Partizana - Marina Maljković

"Dobili smo vetar u leđa prošle sezone zbog velike pažnje koja je dobila ženska košarka. Ove godine imamo nove ciljeve, želje i ideje. Znamo na čemu smo, mi smo kao najbolji tim u Srbiji kao neka mala reprezentacija Srbije, dolaze igračice iz cele naše zemlje", rekla je Marina Maljković.


Košarkašice Partizana će se u novoj sezoni takmičiti u Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu gde brane trofeje, kao i Evrokupu i nacionalnom kupu.

Maljkovićeva je rekla da želi da mlade i talentovane košarkašice Partizana pretvori u vrhunske sportiste.

"Cilj je jasan, da napravimo ozbiljan pomak, da radimo više i više ne bismo li nadoknadili nedostatke koje imamo u odnosu na najbolje timove Evrokupa i najjače timove regionalne lige, koja je znatno jača nego prošle godine", kazala je Maljkovićeva.

Crno-bele košarkašice su prošle sezone na nekim utakmicama imale više navijača nego što su to u pojedinim imali muški košarkaški i fudbalski klub Partizan.

"Očekujem da ih naredne sezone bude još više navijača. Oni su prepoznali način da isprate i Partizan i žensku reprezentaciju. Tražimo strpljenje i da ih bude u što većem broju da bismo nastavili prelepo započetu priču od prošle godine", rekla je
Maljkovićeva.

Predsednik ženskog košarkaškog kluba Partizan Radovan Draškić kazao je da od ekipe očekuje mnogo u predstojećoj sezoni.

"Mnogo očekujemo u novoj sezoni, uložili smo dodatne napore da stvorimo još jači tim nego što je to bio prošle. Imamo dovoljno potencijala da ova ekipa traje dugo vremena. Uprava će se truditi da treneru i igračicama obezbedi sve najbolje uslove za rad", rekao je Draškić.

Košarkašica Partizana Milica Dabović rekla je na okupljanju pred novu sezonu da će njena ekipa uz težak rad sa trenerom Marinom Maljković moći da ostvari svaki cilj koji bude zacrtala.

"Sa Marinom nema zezanja, moraćemo maksimalno da se angažujemo. Biće suza i teškog rada, teška će biti takmičenja i moraćemo nenormalno da radimo. Imaćemo dobar tim, biće šest-sedam reprezentativki Srbije i koji god da nam bude cilj u novoj sezoni mi ćemo uspeti da ga ostvarimo", rekla je Milica Dabović.

Igračica crno-belih Tamara Radočaj kazala je da njen tim dodatno pojačan želi da nastavi gde je stao prošle sezone kada je osvojio Jadransku ligu i prvenstvo Srbije.

"Osnovni sastav ovog tima čine reprezentativke Srbije i samim tim očekivanja su najviša. Želimo titulu u Jadranskoj ligi i nacionalnom prvenstvu i što bolje da predstavimo našu zemlju u Evrokupu. Nastavljamo šta smo započeli, kada smo se sa reprezentacijom kvalifikovale za Evropsko prvenstvo", kazala je Radočaj.

Nova košarkašica crno-belih Marina Mandić, koja je ovog leta došla iz vršačkog Hemofarma, rekla je da je njen novi klub na putu da stvori sjajan tim.

"Emocije su velike, presudile su da dođem ovde. Posle 12 sezona igranja van Beograda konačno sam kod kuće. Na putu smo da stvorimo sjajan tim, uslovi su vrhunski, a ciljevi visoki. Velika je i želja za napredovanjem i usavršavanjem", rekla je Marina Mandić.

Košarkašice Partizana sezonu počinju 26. septembra, kada u prvom kolu Jadranske lige gostuju Zagrebu. One će u novoj sezoni, pored Jadranske lige,
domaćeg prvenstva i kupa, učestvovati i u Evrokupu, gde se nalaze u grupi sa ruskim Dinamom iz Moskve, češkom Pragom i francuskim Basket Landesom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online