Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.08.2012.
23:27
Vestionline, Beta A

Ivković: Više ne postoje opravdanja

Selektor "orlova" Dušan Ivković rekao je da ne postoje više opravdanja za njegov tim i da treba da pokaže da li "jeste ili nije", a ocenio je da je igra u poslednjih pet minuta poraza protiv Crne Gore 71:73, nedopustiva čak i za ulični nivo.

Poslednjih pet minuta kao na ulici - Dušan Ivković

"Oscilacije u igri su jedan od ključnih problema srpske reprezentacije. Imali smo mnogo problema, koji su možda opravdani, ali nemam nameru da pravdam bilo koga. Ja sam spreman da preuzmem odgovornost za slabu igru", rekao je Ivković novinarima posle poraza od Crne Gore 71:73 u beogradskoj Areni. 

Srbija je vodila sa 13 razlike na manje od pet minuta pre kraja meča, a u finišu je izgubila trojkom sa pola terena.

"To što se desilo nije bilo pitanje sreće. Jednostavno, s timom koji imamo, uz 13 razlike, van bonusa, ne smemo da igramo tako slabo. Ovaj sport to ne trpi. Tako ne igraju ni uličari kada se skupe za mali fudbal ili 'tri na tri'... Jednostavno, treba da pokažemo kao tim i reprezentacija da li jesmo ili nismo. Ne može više da se priča o 'maleru'. Igrače treba podržati, ali utakmice ne bi smele da se gube na ovakav način", rekao je Ivković.

Selektor Srbije kazao je da timu fale povređeni igrači, uključujući i povređenog kapitena Nenada Krstića. On je ocenio da je 11 promašenih penala, koliko su srpski reprezentativci večeras imali, nedopustivo.

"Penali su bili ispod svake kritike sa ovakvim timom i ovakvim šuterima. Moj kriterijum je da mora da se pogodi 75 odsto penala, ali da jedan tim promaši 11, nezamislivo je. Mislim da je to pre svega stvar koncentracije", rekao je Ivković.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević kazao je da je njegov tim nagrađen srećom u završnici zbog neodustajanja.

"Čestitam mom timu na izvanrednom zalaganju i sjajnoj koncentraciji u najvažnijim delovima meča i ispravnom igranju, što su bili jedini mogući recepti da se Srbija napadne i eventualno dobije u gostima. Mislim da je cela utakmica prošla u našem istrajavanju", rekao je Pavićević i dodao:

"Kada su svi mislili da smo otpisani i da li je tu pitanje da smo našli pravu petorku koja nije posustala ili je domaćin pomislio da je gotovo, ja ne znam, ali činjenica je da smo odbranom zaustavili njihov napad i našli način da pogodimo koš sa centra i tako nagrađeni zbog neodustajanja", dodao je Pavićević.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 23:41
Samo treba da objasnite Teodosiću da on NIJE vođa tima....i da ga ne forsirate uporno.... treba da igra, ali ne za svoju sujetu, nego za tim... ostalo će sve doći na svoje mesto...
Nedelja 19.08.2012. 01:08
Opet je Teo usrao. Dao pa sutnu i u djavola.
Nedelja 19.08.2012. 14:17
Može trener da bude naj bolji kao što je Duda Ivković,on je to i dokazao u prošlosti,a i sada vodi reprezentaciju na pravi način,ali sve je to džaba kada sadašnja garnitura igrača nije nikakva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online