Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 18.08.2012.
22:38
Vestionline, Beta A

Crnogorci pobedili Srbiju trojkom u poslednjoj sekundi

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Crne Gore sa 73:71, u drugom kolu Grupe A kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

Propustili 13 poena prednosti na četiti minuta do kraja meča - košarkaši Srbije

Crna Gora je do pobede došla trojkom Nikole Ivanovića sa pola terena u poslednjoj sekundi utakmice. Pri rezultatu 71:70 u korist našeg tima na tri sekunde do kraja meča, Ivanović je uzeo loptu i pogodio trojku sa pola terena čime je doneo Crnoj Gori drugu pobedu u kvalifikacijama.


Neverovatan pad u finišu poslednje četvrtine koštao je našu reprezentaciju. Imali smo 13 poena prednosti na četiri minuta do kraja i dozvolili su Crnogorcima da se vrate u meč i na kraju zasluženo slave.

Junak meča je svakako mladi Ivanović koji je ukupno postigao 10 poena, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Sead Šehović sa 17 postignutih poena i deset skokova. U našem timu istakao se Teodosić koji je imao 21 poen, Mačvan je ubacio 17, dok je Aleksandar Rašić dodao osam.

Srbija je utakmicu protiv Crne Gore počela bolje nego prvu u kvalifikacijama na Islandu. Posle početnog vođstva Crne Gore od 7:4, "orlovi" su, predvođeni Teodosićem, preokrenuli i poveli sa 13:9. Igra obe ekipe zasnivala se tada na šutevima iz daljine, u čemu je domaći tim bio precizniji.

Kada su sredinom prve četvrtine u igru ušli Zoran Erceg i Nemanja Bjelica, malo je živnula igra Srbije, a uspostavljena je bolja kontrola pod košem, tako da je domaća ekipa do kraja prve deonice povela sa osam poena prednosti, 23:15.

Srbija je održavala tu prednost, a onda se raspolozženom Seadu Šehoviću iz Crne Gore priključio i Aleksa Popović, a zatim i Bojan Dubljević, tako da su "sokolovi" napravili seriju 7:0 i ponovo poveli sa 33:31. Srbija je odgovorila preko dva vezana pogotka Teodosića, a onda je Blagota Sekulić dao koš za goste i na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom 35:35.

Crna Gora je odmah na početku drugog poluvremena pokazala da je došla u Beograd po pobedu. Dubljević je doneo vođstvo gostima, a onda je Suad Šehović postigao trojku za tri poena prednosti 37:40. 

Crna Gora je održavala prednost, a Srbija uglavnom "jurila" rezultat sve do pred kraj treće deonice, kada je Rašić trojkom povratio prednost Srbije, 51:48. Vladimir Štimac i Milenko Tepić su povećali tu prednost, ali je Vladimir Dragićević uspeo da održi "sokolove" u rezultatskoj blizini.

U prvih pet minuta poslednje četvrtine delovalo je kao da će Srbija mirno privesti utakmicu kraju. Teodosić je poveo seriju Srbije od 12:0, tako da je domaći tim stekao najveću prednost na meču sa 67:54 pet minuta pre kraja.

Delovalo je tada da je meč prelomljen, ali borbeni Crnogorci nisu tako mislili, nego su odgovorili svojom serijom od 12:2 i došli na 69:66. Tu se istakao Ivanović, koji je postigao sedam poena i potpuno utišalo svih 18.150 ljudi u Areni. 

Srbija je u poslednjem minutu napravila mnogo grešaka pod košem, kada je dozvolila centrima Crne Gore da izbore još jedan napad posle promašena oba penala Ivanovića, a pre toga je promašila mnogo šuteva za tri poena.

Srbija je tri sekunde pre kraja imala slobodna bacanja, ali je Teodosić pogodio samo drugo, za poen prednosti, 71:70. Domaća ekipa se postavila da brani napad na pola terena, ali to nije sprečilo 18-godišnjeg Ivanovića da šutne i uz zvuk sirene pogodi sa pola terena za pobedu.


Sledeću utakmicu Srbija će odigrati 24. avgusta u Novom Sadu protiv Estonije.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 22:59
Заслужено, честитам Српска браћо из ЦГ.
Subota 18.08.2012. 22:58
Davno sam rekao da je ovaj Teodosić tele! Čovjek ima 8-1 za tri, 4 izgubljene lopte??? Pa tako bi i ja mogao, samo žandaraj!
Nedelja 19.08.2012. 01:25
Jos ja razmisljam veceras igra Srbija Crna Gora, samo nisam znao protiv koga....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online