Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2010.
00:51
Vesti A

Evroliga: Partizan brani čast

Košarkaši srpskog šampiona svesni da bez povređenog centra Aleksa Marića teško mogu da u Atini ponovo iznenade evropskog prvaka ekipu Panatinaikosa u okviru prve runde doigravanja Evrolige.

Košarkaši Partizana u sredu od 20 časova igraju meč 1. kola Top 16 faze Evrolige sa Panatinaikosom, a na terenu stari znanci. Sa jedne strane Duško Vujošević i njegova uvek požrtvovana četa željna afirmacije, a sa druge Željko Obradović, Nikola Peković, Milenko Tepić i još desetak asova svetskog formata, svaki sa bogatom kolekcijom trofeja i zavidnim stanjem na bankovnom računu.

Ipak, dovoljno je uporediti sastave timova i uzeti u obzir odsustvo Aleksandra Marića, najkorisnijeg igrača prvih deset kola elitnog takmičenja, pa zaključiti da Panatinaikos ulazi u duel sa ogromnim izgledima da je dobije.

"Imamo svoje dostojanstvo i branićemo ga na svakoj utakmici. Idealan rezultat je već napravljen, a oni koji vole Partizan treba da očekuju i zahtevaju samo da pružimo svoj maksimum. Za šta će to biti dovoljno, videćemo na parketu", izjavio je Vujošević.

Panatinaikos će igrati bez povređenih Carcarisa i Batista, ali verovatno sa pojačanjem iz NBA lige, Hejslipom.

"Zbog proste mogućnosti zamene i dužine klupe, nama povreda Marića više šteti nego njima te dve povrede. Oni su sigurno favoriti i očekujem da će se boriti za prvo mesto u grupi, koje u četvrtfinalu plej-ofa donosi meč više na domaćem terenu. A, to nije mala prednost", dodao je strateg Partizana.

Beogradski crno-beli i atinski zeleni redovno su odmeravali snage u prethodne četiri sezone. U okviru Evrolige imali su deset okršaja, a skor je 7:3 u korist Atinjana.

"Ove sezone igramo Evroligu na osnovu bodova koje je osvojio neki drugi tim Partizana. Ali, ovaj Top 16 je uspeh sadašnjeg sastava, koji je uspeo da pobedi svakog protivnika u grupi. To znači da Partizan ima kvalitet i da ga pokazuje u kontinuitetu. Raduje nas što ćemo se videti sa Željkom i igračima koji su izdanci Partizanove škole, ali ne volim što će to biti takmičarski susret", zaključio je Duško Vujošević.

PAROVI 1. KOLA
Grupa E:
Panatinaikos - Partizan (sreda, 20.00)
Barselona - Marusi (četvrtak, 20.45)
Grupa F:
Real Madrid - Efes Pilsen (sreda, 20.45)
Montepaski - Makabi (četvrtak, 20.30)
Grupa G:
CSKA - Unikaha (sreda, 18.15)

Prokom - Žalgiris (četvrtak, 20.00)
Grupa H:
Himki - Cibona (četvrtak, 18.00)

Kaha Laboral - Olimpijakos (četvrtak, 20.45)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online