Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.08.2012.
15:04
Vestionline, zurnal.rs A

Ivković: Prvo na EP, pa afirmacija mladih!

"Postoje ogromne oscilacije u igri koje ne bismo smeli da imamo. Ali, to je zato jer je u timu mnogo debitanata. Kad budemo tražili i postavljali određene takmičarske zadatke i ciljeve, to moramo da korigujemo", kaže Dušan Ivković posle osvajanja "Adeko kupa".

"Posla puno, a vremena malo" - Dušan Ivković

"Orlovi" su osvojili turnir u "Stožicama“, a posle sedam pripremnih utakmica, nemaju poraz. Dušan Ivković, selektor srpskog nacionalnog tima posle osjavanja "Adeko kupa" kaže je još ima puno posla, a malo vremena da se radi do kvalifikacija za EP.


"Postoje ogromne oscilacije u igri koje ne bismo smeli da imamo. Ali, to je zato jer je u timu mnogo debitanata. Kad budemo tražili i postavljali određene takmičarske zadatke i ciljeve, to moramo da korigujemo", kaže Ivković.

Od petorice debitanata šansu u Sloveniji su dobila četvorica, posebno dobro je iskoristili Lučić, Štimac i Nedović koji je bio MVP utakmice protiv Slovenije. Ali, Dejan Musli u Ljubljani nije odigrao niti jedan minut. Jedini od svih 15 igrača koje Ivković sada ima na raspolaganju.

"Ne brinite za Muslija, sa njim je sve u redu", uzvratio je Ivković na našu kontataciju da samo novi centar Partizana nije dobio šansu.

"Naš prvi takmičarski cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Ljubljani, što uopšte neće biti lako. Drugo, želimo da afirmišemo mlade igrače. Protiv Slovenije je to bio Nemanja Nedović, u prethodnim utakmicama neko drugi. Danas je Nedović bio MVP, međutim, više od njegovih poena i postignutih trojki, raduje kolektivna igra i činjenica da je korigovao dosta detalja u odbrani", zaključio je Ivković.

Reprezentativci imaju u ponedeljak slobodan dan, a potom sledi poslednja faza priprema pred početak kvalifikacija:

"Imamo još dosta posla, a malo vremena. Imaćemo dan predaha, a zatim ćemo sa puno entuzijazma da se spremamo za 'Trofej Beograda 2012', kao jednu od poslednjih provera pred start kvalifikacionih utakmica“, zaključio je selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 13:42
Samo ti zapostavljaj igrače Partizana. Zato i nismo vidjeli OI. Tebi je važno da si najbolji u Yu-dvorištu. Šta te briga za Špance i Francuze, koji su nam bile redovne mušterije. U mjesec dana su tri francuske mlade reprezentacije uzele medalje na EP - zlato U-18 (Ž) i srebra U16 (M) i U20 (M). Naši su ispustili sva tri finala zbog loših trenera. Nema sreće bez čistke u svim sportskim savezima , OK i ministarstvu sporta. "Žutica" je sve preuzela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online