Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.07.2012.
13:25
Pressonline.rs A

Krstić produžio ugovor sa CSKA

Jedan od najboljih košarkaških klubova u Evropi, moskovski CSKA, saopštio je da je produžio saradnju sa kapitenom srpske reprezentacije Nenadom Krstićem, kao i da će naš plejmejker Miloš Teodosić sigurno ostati u klubu i narednu sezonu.

"Još tri godine u crveno-plavoj uniformi" - Nenad Krstić

Krstić je potpisao ugovor 1+1 sezonu, uz klauzulu da posle sezone 2013-14. može da napusti ekipu ukoliko se odluči da se vrati u NBA ligu. Naš kapiten je postao "armejac" prošle sezone i odmah je, uz Andreja Kirilenka i Miloša Teodosića, postao jedan od lidera ekipe.

U Evroligi, gde je CSKA nesrećno poražen od grčkog Olimpijakosa (62:61) prosečno je ubacivao 14,2 koša uz 5,5 skokova i uvršten je u najbolju petorku tog takmičenja. Nešto slabiji učinak imao je u domaćem prvenstvu i VTB ligi, koje je CSKA osvojio prošle sezone.

"Nisam imao sumnju da ću ostati u klubu sa kojim želim titulu šampiona Evrope i potvrdu dominacije u Rusiji i regionu. Imao sam neke ponude da se vratim u NBA ligu, ali moj sistem vrednosti se drastično promenio u proteklom periodu i sada više razmišljam o porodici i obavezama u reprezentaciji, tako da je ostanak u CSKA bio pravo i meni najprihvatljivije rešenje. Želim još najmanje tri sezone da igram u crveno-plavoj uniformi. Dobili smo novog trenera i nadam se da ću i sa njim nastaviti uspešnu saradnju", rekao je Krstić, koji se priključio pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine, ali je zbog povrede skočnog zgloba njegovo učešće u njima pod znakom pitanja.

"U samoj jednoj sezoni Nenad je dokazao da je jedan od najboljih centara u Evropi. On je zaista bio prijatno iznenađenje za sve nas, kao i za navijače, jer konstantno pruža sjajne partije i na svakom meču da je poslednju kap znoja za ekipu. Imao veliko srce, sjajan je kao čovek i pravi je borac na terenu, a sve je to dopunjeno visokim košarkaškim znanjem. Naš prioritet je bio da takvog čoveka zadržimo u timu i drago mi je što smo, na obostranu radost, uspeli u tome", rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Još jedan srpski igrač na kojem se zasnivala igra CSKA prošle sezone, Miloš Teodosić, takođe će ostati u Moskvi. Plej Srbije stigao je prošle godine u Moskvu iz Olimpijakosa i tada je potpisao ugovor do 2014. godine.

Popularni Teo je prošle sezone u Evroligi davao 10,4 poena, 3 asistencije i 2,7 skokova po meču uz sjajan procena šuta.

Moskovljani će u narednoj sezoni imati čak četvoricu srpskih košarkaša, pošto su u ovom prelaznom roku stigli Zoran Erceg iz Bešiktaša i Vladimir Micov iz Kantua.

"Armejce" očekuje gostovanje u Beogradu tokom nove sezone Evrolige, pošto je CSKA u okviru D grupe elitnog takmičenja rival Partizanu, uz Barselonu, Bešiktaš, Lijetuvos Ritas i Brose Basket.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online