Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.06.2012.
14:01
Vestionline A

Ivković pozvao sedmoricu debitanata

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je 24 igrača na pripreme za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, među kojima su sedmorica debitanata i jedan povratnik u nacionalni tim.

Dušan Ivković i reprezentativci Srbije

Dušan Ivković je na pripreme, koje počinju 9. jula u Beogradu, pozvao Danila Anđušića, Nemanju Jaramaza, Nemanju Nedovića, Mladena Jeremića, Andreju Milutinovića, Vladimira Lučića i Milovana Rakovića, koji nikada nisu igrali u seniorskom timu, a vratio je košarkaša Samare Dragana Labovića.

Igrači će se okupiti 9. jula, i tu će trenirati do 16, kada putuju u Vršac. Tamo će ostati do 22. jula i odigraće tri trening utakmice. U Sloveniju se putuje 30. jula, a tamo će Srbija učestvovati na turniru sa Hrvatskom, BiH i Slovenijom. Nakon toga sledi povratak u Beograd, u kome 9. avgusta počinje turnir sa Mađarskom, Turskom i Slovenijom.

Ivković je pozvao sledeće košarkaše:

bekovi: Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Stefan Marković (Valensija), Milenko Tepić (Kahasol), Aleksandar Rašić (Lijetuvos Ritas), Nemanja Jaramaz (Partizan mt:s), Nemanja Nedović (Crvena zvezda Diva)

krila: Ivan Paunić (Virtus Bolonja), Mladen Jeremić (Hemofarm), Marko Kešelj (Olimpijakos), Andreja Milutinović (Crvena zvezda Diva), Nemanja Bjelica (Kaha Laboral), Vladimir Lučić (Partizan mt:s), Novica Veličković (Real Madrid), Duško Savanović (Anadolu Efes), Zoran Erceg (Bešiktaš), Milan Mačvan (Makabi/Partizan mt:s), Dragan Labović (Krasnije Krilja)

centri: Nenad Krstić (CSKA Moskva), Kosta Perović (Barselona), Milovan Raković (Žalgiris), Miroslav Raduljica (Anadolu Efes/Partizan mt:s), Dejan Musli (Kaha Laboral), Mile Ilić (Crvena zvezda Diva).

"Nosioci igre nacionalnog tima su manje više nepromenjeni, a imamo i sedam debitanata. Prvi i osnovi cilj je plasman na EP i da kroz kvalifikacije afirmišeno neke mlade igrače. Naravno, problema sa motivacijom u kvalifikacijama ne sme biti jer to takmičenje svakako ne shvatamo olako", rekao je Ivković koji je planirano da pozove Vasilijja Micića i Vladimira Micova, ali su oni otpali zbog teških povreda, a na spisku nema ni Uroša Tripkovića, koji je u procesu oporavka od povrede.

"Spisak ću skratiti 25. juna kada će biti poznat i konačni sastav stručnog štaba reprezentacije. Konačan spisak biće određen 4. jula", dodao je Ivković.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi A, sa Crnom Gorom, Islandom, Estonijom i Slovačkom. "Orlovi" prvi meč igraju 14. avgusta u Rejkjaviku protiv Islanda, a onda dočekuju Crnu Goru 18. avgusta.

Evropsko prvenstvo održaće se 2013. godine u Sloveniji.

Četvrtak 14.06.2012. 19:02
Napred SRBIJA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online