Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.01.2010.
16:13
Tanjug A

Stojaković: Verujem u povratak srpske košarke na pravi put

Košarkaš američkog Nju Orleans Hornetsa, srpski internacinalac Predrag Strojaković, istakao je u intervjuu za "Glas Amerike" da očekuje povratak naše reprezentacije na pravi put.

Predrag Stojaković veruje da će "orlovi" ponovo vladati svetom

"Nedavno sam razgovarao sa kapitenom reprezentacije Nenadom Krstićem i preneo mu da mlade igrače, koje sa klupe predvodi selektor Dušan Ivković, treba maksimalno podržati kako bi u budućnosti napravili velike uspehe", rekao je Stojaković.

On je poručio da nije realno da ponovo zaigra u dresu sa državnim grbom, s obzirom da mu se karijera bliži kraju i dodao da ne brine za budućnost srpske košarke pošto "smo uvek imali dosta talentovanih igrača". Dugo godina najbolji naš najbolji košarkaš u američkoj prfesionalnoj ligi (NBA), uprkos povredama koje su ga omele da prikaže još više, ove sezone je pružio partije na visokom nivou.

"Nju Orleans je izuzetno loše počeo sezonu. U tom periodu ja nisam bio starter ekipi. Sada igramo jako dobro, ali prvi put u karijeri mi se dešava da ne mogu sa sigurnošću da predvidim kakvi su realni dometi ekipe u kojoj igram", naveo je Stojaković.

Prema njegovim rečima, zapadna konferencija je dosta kvalitetniji deo NBA, a konačni plasman u njoj odlučivaće nijanse.

"Kada pogledate tabelu, videćete da je razlika između treće i desete pozicije na zapadu samo dve do tri pobede. Neka dobra ili loša mini-serija od par pobeda, odnosno poraza, odlučiće sve", naglasio je Stojaković, koji ove sezone ima drugačiju ulogu u timu.

Iskusni as tvrdi da mu je poptuno jasno da je prošlo vreme kada je u klubu bio prva ili druga opcija i napadu i dodaje da se bez problema adaptirao na novo mesto u hijerarhiji.

"Mislim da je to normalna stvar i da svaki sportista treba da shvati kada je prošao zenit karijere. Mene je povreda od pre tri i po godine i nedovoljan oporavak od nje dosta omeo da uradim još više. U početku mi je bilo teško da prihvatim da nikada neću biti onaj stari, ali sada sam se već privikao", izjavio je Stojaković.

Povodom komentara o njegovij plati, koja je najveće od svih igrača Nju Orleansa, Stojaković je istakao da ga te priče, koje se potenciraju u doba svetske ekonomske krize, ne pogađaju.

"Mislim da bi ti ljudi isto pričali i pre deset godina, kada je ekonomska situacija bila daleko bolja. Mi smo profesionalci i takvi ugovori sigurno ne bi nikada bili potpisani da ne vredimo toliko", poručio je Stojaković, uz napomenu da još ne zna šta će uraditi kada mu 2011. godine istekne ugovor sa klubom iz Lujzijane. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online