Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2012.
15:58
Vestionline, kss.rs A

Juniori bolji i od Amerikanaca

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u grupi „D“ na 26. turniru "Albert Švajcer" u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina.

Izabranici trenera Dejana Mijatovića preneće u četvrtfinalnu grupu F dva boda pošto su savladali i nadvisili vršnjake iz SAD u svim elementima igre. Naš mladi tim odlučujuću prednost stekao je sredinom treće četvrtine. Odlučnom i hrabrom igrom, srpski juniori uspeli su da do kraja susreta sačuvaju vođstvo i ostvare značajan trijumf: Srbija U18 – SAD U18 78:68 (17:21, 19:15, 21:17, 21:15).

Iako ih šut za tri poena nije služio u duelima sa Danskom i Grčkom, srpski juniori su u duel sa selekcijom SAD krenuli dalekometnom paljbom. Već u prvih pet minuta iz velike daljine pogodili su Nikola Radičević, Nikola Čvorović i Marko Gudurić, a do kraja poluvremena Mihajlo Andrić je bio precizan dva puta, a Luka Anđušić jednom. Međutim, šut za dva poena (33%) nije služio izabranike Dejana Mijatovića, ipak kontrola igre i rezultata održavana je zahvaljujući čvrstoj odbrani i blagoj skakačkoj dominaciji. Amerikanci su većinu poena postizali posle kontranapada ili iz reketa, jedinu osetniju prednost imali su u 12. minutu (27:20), ali se na odmor ipak otišlo sa nerešenim rezultatom – 36:36.

Još odlučnije, žešće u odrani, krenuo je naš mladi tim u nastavku utakmice. Zahvaljujući raspoloženom Mihajlu Andriću koji je postigao sedam uzastopnih poena Srbija je u 28. minutu stekla ispostavilo se odlučujuću prednost od sedam poena prednosti – 57:50. Reprezentativci SAD uspeli su da priprete i smanje prednost četiri minuta pre kraja -69:63, ali su finišu odlični Dušan Ristić i junak utakmice Mihajlo Andrić bili nepogrešivi i doneli Srbiji veliki trijumf u borbi za visok plasman na turniru u Manhajmu.

"Prošle godine na Svetskom prvenstvu u Letoniji izgubili smo pola koša od selekcije SAD, zato sam pre početka ovog duela zamolio igrače da sebi i meni učine to zadovoljstvo i pobede velikog rivala, makar i na nezvaničnom šampionatu. Bili su zaista fantastični. Ispoštovali su sve dogovore. Nismo se upustili u jurnjavu, bili smo bolji u skoku, mudriji u napadu, pronalazili sjajna rešenja protiv zonske odbrane Amerikanaca. Borili su se momci junački svih 40. minuta, svako je zaista pružio maksimum svojih mogućnosti, ali moram da istaknem Maihajla Andrića i Dušana Ristića koji su u ključnim trenucima bili fenomenalni, hrabri, dostojni srpske škole košarke. Nećemo se zaustaviti na ovom trijumfu, imamo dan pauze koji će nam dobro doći, a zatim jurišamo na plasamn u polufinale", istakao je Dejan Mijatović, trener svih mlađih selekcija u KSS. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online