Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.04.2012.
11:36
Novosti A

Rodman: Nisam planirao da budem poznat

Petostruki osvajač šampionskog NBA prstena, „stanovnik“ Kuće slavnih u Springfildu, uvek kontroverzni Denis Rodman nikada nije bio bliže Sribiji nego danas – bivša zvezda Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa tokom produženog vikenda je specijalan gost u Sofiji, na revijalnom Ol star meču bugarskog prvenstva.

Tamošnji portal Gong.bg imao je priliku da sa iskusnim, prekaljenim, maksimalno istetoviranim, zabavnim pedesetogodišnjakom, mužem i ocem četvoro dece, razgovara oči u oči...


Zanimljivi su Rodmanovi pogledi na svet, ali je na početku priče odmah objasnio zbog čega je prelomio da prihvati poziv i dođe u Bugarsku:


"Kada me je tim iz Njujorka kontaktirao ovim povodom mislio sam da je to neka šala. Odmah sam im rekao: „Buragska? Stvarno? Zašto baš mene neko zove tamo?“ Ali kada su mi preneli da je poziv ozbiljan i da deca tamo vole košarku, da nikada pre nisu videla NBA igrača, ja sam predlog prihvatio. Ovde govorimo o deci, a ne o novcu, i hvala Stefanu Avgustinovu što me je pozvao".

Kad je reč o deci tamošnje novinare je zanimalo šta je prva stvar koja mladi moraju da znaju o košarci?


"Da se u njoj igraju. Za razliku od Evrope u Americi svi žele da se njihova deca bave sportom, da se igraju, da prvo odrastu, a onda da odlučuju šta će biti u životu. U svetu mobilnih telefona i druge tehnologije manje se kreću, manje komuniciraju sa drugima... I zato im je košarka dobar izbor, da znaju da su živi", raspoložen za razogovor je bio Rodman, a prenosi portal "Gong“".

A šta je košarka vama predstavljala?

"Ona je sve ono što me je usmeravalo u životu. Pomogla mi je da ne postanem narkoman, da ne budem kriminalac! Ona mi je donela i popularnost koju nisam želeo. Pojma nemam kako sam postao ovako poznat, kako se stvorilo svo ovo ludilo oko mene sa kojim moram da živim do kraja života, ali znam da moja deca razumeju sve šta se dešava i srećna su, što i mene uveseljava", kaže zaista veseli Denis Rodman.

Na pitanje koliku je cenu i čime platio da postane to što jeste slavni košarkaš isreno odgovara:

"Veliku. Sa mnogo, mnogo novca i isto toliko bola. Ali, momci koji su igrači 60-ih i 70-ih godina platili su veću cenu od mene što se odrazilo na njihove porodice i njihovo zdravlje. Ja imam dobre prijatelje, suprugu i četvoro dece. Držimo se zajedno i ništa nas više ne može uznemiriti. Mojoj deci i danas govore da im je tata peder, da oblači žensku odeću... Ali ono što moja deca mogu njima da kažu jeste: "Moj tata je u Kući slavnih, a gde je vaš". Pa to je sjajno, zar ne"!?

Rodman je prepun prisinga, istetoviran, sa tompusom u ruci tokom razgovora, ali vrlo pozitivan i raspoložen. Otkrio je i to da ponekad poželi da stvori novog Denisa, ali na pitanje gde bi ga smestio teško mu je da konkretno odogovori:

"Mnogo ljudi je, u ovoj industriji sprota i zabave, pokušalo da me zgazi. Danas je neverovatna činjenica da sam jedini sportista moje generacije koji još ima posao i dobro ga radi. To mi se dopada. I sve dok su moja deca zdrava i pametna, ja ću da ih učim vrednostima života. To mi je misija".

Iako deluje neustrašivo, od kada je postao roditelj, Denis Rodman ima strahove, a jedan od najvećih je: "Taj da neću videti svoju decu kako rastu".  

Kako vam prolaze dani, od kada niste profesionalni igrač, ali jeste i dalje superstar?

"Treniram svako jutro i dobro je što mi mozak dobro sve podnosi, pa nemam problem sa mamurlucima".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online