Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
19:52 >> 23:35h
Vestionline A

Partizan pobedio u Vršcu, Zvezda nadigrala Vojvodinu

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Hemofarm u Vršcu rezultatom 90:75, dok je Crvena zvezda pobedila na svom terenu Vojvodinu sa 91:77, u okviru 2. kola Superlige Srbije.

 

Razigravao saigrače - Dominik Džejms

Donedavno veliki derbi srpske košarke samo je u prvom poluvremenu podsećao na vremena kada su crno-beli teškom mukom pobeđivali u Vršcu. Podmlađena ekipa Hemofarma je pružila odličan otpor u prvih 20 minuta, pa su izabranici trenera Bogavaca uspeli da drugu četvrtinu reše u svoju korist (16:13) i da na veliki odmor odu sa minusom od šest poena.

Ipak, stvari su u nastavku došle na svoje mesto. Daleko iskusnija i kvalitetnija ekipa Partizana iz minuta u minut je povećavala prednost, da bi svaka dilema o pobedniku bila otklonjena krajem treće četvrtine, posle koje su Beograđani imali 12 poena prednosti.

Otpor domaće ekipe je splasnuo u poslednjih deset minuta, pa su crno-beli predvođeni Džejmsom i Kecmanom, koji su sjajno razigravali saigrače, ostvarili ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u Partizanu bili su Raduljica sa 19 i Lučić sa 17 poena, dok je Mačvan ubacio koš manje. U ekipi Hemofarma najviše istakao Bojan Bakić sa 18 poena, 

dok je Lalović pridodao 14.

Trener Partizana Vlade Jovanović izjavio je posle meča da se vidi veliki pomak u igri protivničke ekipe.

"Drugo poluvreme smo odigrali agresivno i ozbiljno i zasluženo smo pobedili. Hemofarmu čestitam na dobrom poslu koji su odradili u ovom meču, jer se vidi veliki pomak u njihovoj igri, uprkos kadrovskim problemima. Da bi se dobila bilo koja ekipa, a pogotovo ona koja ima mnogo mladih igrača željnih dokazivanja, mora da se uloži mnogo energije. Mi je u prvom poluvremenu nismo imali, dok smo u drugoj četvrtini imali problem i u napadu i u odbrani, što se odrazilo na rezultat", rekao je Jovanović.

Partizan je zabeležio i drugu pobedu u domaćem šampionatu, dok Hemofarmu ima dva poraza. Utakmica u hali Milenijum odigrana je pred oko 1.700 gledalaca.

Zvezda bolja od Vojvodine

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Vojvodinu sa 91:77 (17:18, 24:15, 31:18, 19:26), u drugom kolu Superlige Srbije.

Crveno-bele je predvodio Sava Lešić sa 18 poena, a sledili su ga Omar Tomas sa 12 i Nikola Marković sa 11. U ekipi Vojvodine najefikasniji je bio Strahinja Milošević sa 16 poena.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da su njegovi košarkaši igrali dosta
agresivno.

"Igrali smo dosta dobro jer smo imali kontinuitet do 35. minuta. Naš uloženi napor u prvom poluvremenu je dao rezultata u trećoj četvrtini. Bila je dosta dobra agresivnost igrača. Uspeli smo da dobro skačemo, dali smo 24 poena iz kontranapada. Napravili smo 10 direktnih koševa posle ofanzivnog skoka. Ovi
parametri pokazuju da je ekipa bila mobilna, a imali smo i dobar procenat šuta za dva poena", zaključio je Pešić posle meča.

Utakmici u hali Pionir u Beogradu prisustvovalo je oko 2.500 ljudi. Crvena zvezda je zabeležila drugu pobedu, dok je Vojvodina doživela drugi poraz u Superligi.

"Krstaši" iznenadili u Kragujevcu

Duel imenjaka u Kragujevcu, u 2. kolu Superlige, okončan je velikim iznenađenjem. Beogradski Radnički iskoristio je promenljivu formu izabranika Mute Nikolića i zabeležio pobedu u dvorani "Jezero" - 81:70.

U beogradskom timu najefikasniji su bili Kitanović sa 19 poena i Petrović, koji je pored 14 poena imao i 11 skokova. Dvocifren učinak imali su još i Mijović sa 12 i Lalić sa 11 poena. U Radničkom iz Kragujevca donekle su zadovoljili samo Birčevićsa 17 i Amerikanci Sajmon i Skot koji su postigli po 13 poena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online