Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2012.
12:42
E. V. A

U Beogradu baš uživam

"Dočekao me onaj neverovatan sneg, ali je grad sjajan, a hrana izvrsna", kaže novi plej crno-belih.

Košarkašima Partizana je ove sezone u Evroligi nedostajao pravi stranac na poziciji plejmejkera, ali su posle nekoliko promašaja skauti crno-belih definitivno pronašli pravo rešenje. Dominik Džejms je u Zagrebu bio heroj pobede nad Cibonom, ubacio je 28 poena i potvrdio da nije svim igračima iz SAD potrebno mnogo vremena da se uklope u sistem.


Iako je u prethodnih nekoliko kola ABA lige pokazao da može da bude jedan od lidera ekipe, Džejms kaže da još nije blizu svoje najbolje forme.

"Trenutno u Srbiji niko ne zna zaista koliko dobro mogu da igram. Definitivno nisam pokazao sve što znam. Ja sam igrač koji nikada nije u potpunosti zadovoljan svojim partijama, a poklopilo se i da je trener Vlade Jovanović isti takav. On zna da svako od nas može još i na svakom treningu i na svakoj utakmici od nas traži više. Zato mi je drago što sam ovde", kaže Džejms. 

San o NBA ligi


Džejms ostavlja otvorenu mogućnost da celu karijeru provede u Evropi:
"Spreman sam i na to i mislim da bih bio potpuno srećan. San o NBA i dalje živi, ali ja sam igrač koji igra dan po dan, godinu po godinu. Znam da mogu mnogo, važno mi je da zaboravim na povrede i da ostanem zdrav, a neka se budućnost brine za sebe".

Košarkaše iz SAD često bije glas da ne vole mnogo evropsku košarku zbog drugačijeg ritma i napornih treninga. Džejms kaže da je baš to ono što prija.


"Srpski treneri su stvarno najžešći i ovde se neverovatno mnogo radi na treninzima. Stručnjaci ovde mnogo traže, ali meni to uopšte ne smeta. Naš trener je sjajan, volim to što imam nekog da me izaziva, da me tera da radim do krajnjih granica", kaže Džejms.


To što je postao jedan od stranaca koji se najbrže prilagodio u crno-belom dresu, pripisuje saigračima.

"Svi moji uspesi u ovom timu pripadaju mojim saigračima. Kada zovem kući svoju familiju, ne prestajem da im pričam kako su me ovde svi prihvatili kao svog", kaže Džejms.


Svi znaju za "grobare"


Džejms je propustio neverovatnu atmosferu u Pioniru kada se igraju evroligaški mečevi, ali su ga navijači ipak oduševili.
"Svi znaju za "grobare" i ludnicu koju oni prave. Gledao sam mnogo snimaka na Ju tjubu, ali moram da kažem da su navijači fenomenalni i kada nije Evroliga. Atmosfera na svim mečevima je izvrsna".

U Srbiji mu se dopada mnogo toga, a jedino ga je razočaralo vreme.

"Čim sam stigao u Beograd, počeo je da pada onaj neverovatan sneg. Ispalo je kao da sam ga ja doneo (smeh). Stvarno je bilo ludo, nekoliko godina sam proveo u Minesoti, ali ovde to nisam očekivao. Ipak, ovde stvarno uživam, grad je sjajan, hrana je izvrsna i već sam pronašao nekoliko mesta gde su obroci pravi domaćinski", kaže Džejms.


Bivšeg igrača Mersina, Lukoila i Arisa oduševilo je to što je Srbija zemlja košarke.

"Bio sam u Turskoj, Grčkoj i Bugarskoj i znam da se u Evropi mnogo priča o u fudbalu, ali ovo je zemlja košarke, sa svojom školom košarke. To je nešto neverovatno. U evropskoj košarci se mnogo vodi računa o osnovama, zato se i nisam teško privikao na pravila i stil igre. Samo je važno imati otvoren um, a to Amerikanci često nemaju. U SAD se zato potcenjuje kvalitet evropske košarke. Ne znaju koliko ste dobri".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online