Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.02.2012.
20:08
Vestionline, sportske.net A

Partizan i Zvezda u finalu Kupa Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća jer su posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu deklasirali kragujevački Radnički rezultatom 96:75 (19:25, 23:18, 25:11, 29:22). Partizan će trofej braniti protiv 'večitog rivala' Crvene zvezde koja je savladala Hemofarm sa 71:65 (26:14, 20:9, 12:17, 13:25).

Kragujevčani su u prvoj četvrtini nagovestili da bi ponovo mogli da iznenade šampiona. Bolje su ušli u meč, imali vođstvo koje je na kraju prve deonice iznosilo šest razlike (25:19).

Ipak, crno-beli su u drugih deset minuta uspeli da anuliraju tu prednost, pa je na poluvremenu Radnički imao 43:42.

Prevagu su košarkaši Partizana odneli u trećoj četvrtini, kada su stekli dvocifrenu prednost. Novi plejmejker Dominik Džejms je još jednom pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bele.

Odlično su košarkaši Partizana započeli i poslednju deonicu, a kada je pri rezultatu 69:58 za crno-bele zbog protesta isključen trener Radničkog Miroslav Nikolić, posle dosuđenog faula Saši Bratiću, bilo je jasno da će crno-beli izboriti plasman u finale Kupa.

Do kraja meča, razlika u korist crno-belih je još više rasla, na četiri minuta pre kraja, već je bilo 20 poena prednosti za Partizan, da bi zatim Božić sa dve trojke najavio pravi debakl Kragujevčana (89:63). Radnički je u preostalih par minuta uspeo donekle da ublaži poraz, na kraju 96:75 za Partizan.

Džejms je bio najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, Anđušić i Katić su upisali po 16. U poraženoj ekipi, Pavković, Sinovec i Sajmon postigli su po 14 poena.

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je da je njegova ekipa u odličnom ritmu odigrala polufinale, ali da nema mesta samozadovoljstvu.

"Odigrali smo meč u visokom ritmu. Za kup takmičenje je važna forma ekipe, ali je najbitnija želja za pobedom. Ovih 20 poena razlike mogu da budu mač sa dve oštrice, ali sada u ekipi ne sme da bude mesta samozadovoljstvu. U našem klubu se radi tako da svako od igrača može da iskoči, a danas je to bio Katić. Što se tiče Džejmsa, njega je ekipa dobro prihvatila i večerašnja partija je posledica toga", zaključio je Jovanović.

Zvezda dominirala, pa spasavala pobedu protiv Hemofarma

Crvena zvezda Diva u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća savladala je Hemofarm rezultatom 71:65 (26:14, 20:9, 12:17, 13:25).

Mlada i neiskusna ekipa iz Vršca nije imala rešenje da se suprotstavi veoma raspoloženim igračima Zvezde u prvom poluvremenu, a koliko je beogradski dominirao govori podatak da je na poluvremenu razlika u korist ekipe Svetislava Pešića bila preko 20 poena - 46:25, a najveća razlika iznosila je 29 poena (41:17).

Ipak, crveno-beli su u nastavku potpuno stali i praktično dopustili protivniku da se vrati u duel i možda napravi najveći preokret u istoriji domaćeg kupa. Uspeo je Hemofarm da stigne na samo pet razlike (55:60) na četiri minuta pre kraja, ali ipak nije imao dovoljno snage za potpuni preokret.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Bojan Popović sa 15 poena, Andreja Milutinović dodao je 14, dok su po 12 ubacili Sava Lešić i Bojan Subotić. U ekipi Hemofarma samo su dva igrača bila dvocifrena, Gagić, koji je ubacio 14 poena i Šutalo sa 11.

Trener Zvezde Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Hemofarmom da je prvo poluvreme bilo najbolje odigrano ove sezone.

"Prvih 20 minuta su bili naša najbolja partija u dosadašnjem toku sezone, možda smo igrali čak i više nego što vredimo. U finalu možemo do pobede samo ako ceo meč odigramo kao večeras prvo poluvreme. Zvezda svoju igru bazira na odbrani, ali moramo da budemo svesni da ona ne daje odmah rezultate, već tek nakon godinu dana. Nikada ne razmišljam da li ću pobediti ili izgubiti, već se bavim pripremom ekipe koju moram da povedem u meč i kako da realizujemo naš plan. U finalu su sve opcije otvorene", zaključio je Pešić.

Finale je zakazano za nedelju od 20,30 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online