Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.02.2012.
10:02
Vestionline A

U Nišu već opsadno stanje

Ako je suditi na osnovu interesovanja navijača, borba za Žućkovu levicu proteći će u vatrenoj atmosferi niške dvorane Čair, koja posle rekonstrukcije može da primi 4.800 gledalaca.

Zato bi trebalo očekivati da na svakom meču predstojećeg Kupa bude ispunjena do poslednjeg mesta. Kup "Radivoja Koraća" održaće se od 16. do 19. februara, a u četvrtfinalu u četvrtak se sastaju branilac trofeja Partizan i Mega Vizura, zatim Radnički Kragujevac - Vojvodina. U petak su na programu dueli Crvena zvezda - BKK Radnički i Hemofarm - Radnički FMP.


Zajedno sa košarkašima stižu i najveće srpske navijačke grupe uz to "pojačane" sa "bratskim" ekipama. Partizanovi "grobari", simpatizeri PAOK-a, "delije" i navijači Olimpijakosa, kragujevački "đavoli", zemunski "taurunumi", novosadska "firma", niške "meraklije", subotički "marinci" i podgorički "varvari". Znači, čak deset navijačkih grupa će sa pripadnicima srpske policije, biti u tri dana narednog vikenda na ulicama Niša u hali Čair.

Policija će kao daleko teži posao imati da spreči eventualne nemire na ulicama grada. Jer, iako se organizator pobrinuo da velike klubove razdvoji po danima, nije za očekivati da će "grobari", čiji klub igra u četvrtak, baš svi odmah posle meča krenuti za Beograd i izbeći petak, kada bi trebalo da igra Crvena zvezda.

Kakav god da bude epilog četvrtfinalnih mečeva, vruć košarkaški navijački vikend očigledno neće moći da se izbegne.

Iz organizacije turnira su svesni sa kakvim problemima mogu da se susretnu od četvrtka do nedelje, ali upozoravaju:

"Oni koji nemaju ulaznice neće moći da priđu dvorani bliže od 100 metara! Biće onemogućeno unošenje pirotehnike, alkohola, upaljača... Ni pakla cigareta neće moći da prođe", izričit je predsednik KS istočne Srbije Zoran Živković. 

Pešić: U Kupu odlučuju detalji

Svetislav Pešić, trener košarkaša Crvene zvezde Beograd, ocenio je najvaljujući predstojeće mečeve u završnici Kupa Radivoja Koraća, pa ce ishod odlučiti detalji, a ne tenutna forma ekipa.

"Ni timovi iz srpske lige nisu autsajderi. Ove sezone smo već napravili puno dobrih rezultata. Za razliku od Partizana i kragujevačkog Radničkog, nemamo ekipu s puno skupih, stranih igrača, već smo akcenat stavili na mlade igrače, pa zato moramo biti strpljivi kad je reč o režultatima", kaže trener crveno-belih, kojima će prvi protivnik u Kupu biti Radnički sa Crvenog krsta.

"Oni su dobra ekipa. Vraćaju se polako u srpsku košarku, na mesto koje im pripada. Igraju brzo i imaju dobar šut. Mi ćemo se pre svega osloniti na čvrstu odbranu", dodao je Pešić.


Jovanović: Nema favorita u Kupu

Vlade Jovanović, trener košarkaša Partizana, ističe pred finalni turnir Kupa Radivoja Koraća da očekuje zahtevne mečeve.

"Na sredini smo naporne sezone i zbog toga je Kup vrlo specifično takmičenje. Četiri puta zaredom smo osvojili trofej i želimo da ga zadržimo i ove sezone. Ali, čekaju nas tri utakmice u tri dana i neće biti lako. Ne želim da izdavajm favorite", kaže Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 12:10
kakve vi gluposti pisete pa to je strasno!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online