Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.01.2012.
12:05
Vestionline, Press A

"Peđa je bio bolji košarkaš od mene"

"Najbolji srpski košarkaš koji je igrao u NBA ligi je Predrag Stojaković", kaže Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Divac i Stojaković dok su nastupali za Sakramento Kingse

Legendarni centar Lejkersa, koji je proveo čak 16 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, kaže da ga je Stojaković, koji je nedavno okončao karijeru nakon što je sa Dalasom osvojio svoju prvu šampionsku titulu, davno nadmašio.


"Peđa je jedan od najboljih igrača sa ovih prostora, a verovatno i iz Evrope. Mene je davno pretekao, mnogo ranije nego što se misli. On je za mene najbolji naš košarkaš koji je nastupao u NBA ligi", rekao je Divac.


Divac kaže da mu je izuzetno drago što je njegov nekadašnji saigrač i veliki prijatelj Predrag Stojaković uspeo da završi karijeru na najbolji mogući način - sa šampionskim prstenom NBA lige na ruci. Vlade i Peđa igrali su zajedno u Sakramentu šest godina i to je period koji je obeležio njihove karijere jer su, pored dobrih rezultata, igrali najatraktivniju košarku tih sezona.

"Peđa je imao fenomenalnu karijeru, a ma koliko da mi je žao što se povukao, sa druge strane mi je drago što je to uradio posle godine u kojoj je osvojio šampionski prsten. Tom titulom u NBA zaokružio je bogatu karijeru. On je, mogu to slobodno da kažem, jedan od najboljih šutera sa kojima sam igrao. Drago mi je što mi je takav igrač i čovek bio saigrač", kaže Divac.


Legendarni centar koji je protivnike izluđivao svojim dodavanjima kaže da se uvek rado priseti tih godina u Sakramentu, kada su uz Majka Bibija, Daga Kristija, Krisa Vebera i ostale bili apsolutni hit lige.

"Sakramento je meni i Peđi, a pretpostavljam i svim igračima koji su bili deo te ekipe, ostao u najlepšem sećanju. Tih šest godina su bile prelepe počev od rezultata, atmosfere u timu i svega ostalog", objašnjava naš as koji je sa Kingsima bio šampion zapadne konferencije.

Zanimljivo je da je Divac sa 13.398 poena dugo godina držao primat na listi najboljih NBA strelaca medu srpskim košarkašima, ali posle 12 godina u NBA ligi Stojaković ga je pretekao. On je 17. novembra 2010. stigao do brojke od 13.405 koševa.

"Pa dobro, rekordi se prave da bi se jednog dana srušili. Drago mi je da je baš Peđa to uradio. Inače, da nisam hteo da me prestigne, nikad mu ne bih dodavao lopte. Pa pola tih poena u karijeri je dao na moje asistencije. Šalu na stranu, nadam se da će i njega jednog dana neko od mlađih prevazići", zaključio je Divac. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online