Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 26.12.2011.
16:16
Beta A

Partizan u stripu na novom kalendaru

Košarkaški klub Partizan predstavio je javnosti drugačiji kalendar za 2012. nego što je uobičajeno, pošto su igrači, stručni štab i navijači nacrtani u stripovskom maniru.

Dušan Kecman pokazuje na svoju karikaturu

"Kalendar je nešto drugačiji nego što ste navikli. Hteli smo da se predstavimo na originalniji način, a odali smo i počast publici, bez koje teško da bismo postizali dobre rezultate", rekao je direktor kluba Mlađan Šilobad na promociji na stadionu Partizana.

Na stranici za decembar nalaze se navijači, koji su nacrtani na različite načine, tako da se mogu videti i muškarci i žene raznih starosti, nekoliko različitih rasa, osoba obučenih u radnu odeću, a među njima je i legendarni navijač Partizana Miša Tumbas.

Kalendar će koštati 599 dinara, a originalni crteži biće ponuđeni na aukciji na sajtu kluba.

Šilobad je posle zvaničnog dela promocije Beti rekao da je klub odlučio da pravi drugačiji kalendar zato što je predstojeća godina važna za klub zbog obeležavanja 20 godina osvajanja evropske titule, ali i još nekih.

"Osim toga, mislim da ove godine imamo izuzetno atraktivnu ekipu i hteli smo da vidimo kako će ispasti u očima čoveka koji se bavi stripom. Treći razlog je da promenimo nešto, da ne budu uvek fotografije sa utakmica. Mislim da će prijati i mlađoj publici, da ih ohrabri da se bave ovim sportom", rekao je Šilobad.

On je kazao da je ideja da se radi stripovski kalendar bila zajednička.

"Mada sam ja bio taj koji je najviše pritiskao da isteramo to do kraja. Volim stripove, čitao sam ih kao klinac i to mi je ostalo u srcu", kazao je Šilobad.

"Poslednji mesec je posvećen navijačima, bez kojih ne bismo pravili uspehe poslednje godine. Pokušali smo da prenesemo atmosferu sa tribina. Ima raznih zanimanja, raznih nacija. Partizan ima navijače u celom svetu. Dnevno stiže mnogo mejlova podrške i pozdrava našim uspesima", dodao je direktor Partizana.

Crtač kalendara Vujadin Radovanović rekao je da je do saradnje došlo slučajno.

"Kada smo igrali 'fajnal for' potaknut uspehom uradio sam karikature ekipe i došao na završnu proslavu. Posle toga me je (portparol) Sonja (Savić) kontaktirala, rekla mi šta žele i zajedno smo napravili koncept", rekao je Radovanović.

"Navijam za Partizan, naravno...Pošto je ovo blisko meni, dakle strip i ugrađena ljubav, tako da mi napor koji smo učinili uopšte nije bio težak", rekao je Radovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.12.2011. 16:27
Odlicna ideja. Na zalost, meni je to preskupo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online