Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.12.2011.
17:05
Vestionline A

Božić: Samo da ne podlegnemo pritisku!

Košarkaš Partizana Petar Božić izjavo je da je utakmica protiv Milana najvažnija u dosadašnjem delu Evrolige i da je veliki pritisak na plećima igrača.

Petar Božić

"Pritisak postoji. Pa, pred nama je najvažnija utakmica u dosadašnjem delu Evrolige. I da nije, pritisak je nešto što se podrazumeva u Partizanu gde su očekivanja navijača uvek ogromna, a naši ciljevi i ambicije maksimalni. Poenta priče je da moramo da pronađemo način da ne podlegnemo pritisku", izjavio je Božić za "Sportski žurnal".

Partizan nikad nije izgubio od Milana u Beogradu. Dva tima su ukupno odigrala 12 utakmica, duplo više pobeda imaju crno-beli.

"Tradicija je tradicija, ali ja ne volim da se vraćam u prošlost. Sva moja razmišljanja se tiču samo ove utakmice koja nas očekuje. Tu smo u prednosti ne zbog tradicije, već jer igramo na domaćem terenu. Siguran sam da će navijači u dvorani napraviti fantastičnu atmosferu i dati nam ogroman vetar u leđa", dodao je kapiten Partizana.

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da je ponosan što će ekipa u četvrtak imati priliku da pred svojim navijačima izbori plasman u Top 16 fazu Evrolige.


"Ovo je mlada i neafirmisana ekipa, koja će u četvrtak imati prilku da izbori plasman u Top 16 'grupe smrti'. Ja sam ponosan na takvu situaciju", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Evroliga je meč između Partizana i Armanija proglasila za derbi kola.

"Utakmica nosi veliki ulog, ali ne smemo da podlegnemo pritisku. Svi bismo oberučke prihvatili da nam je neko pre početka sezone ponudio da o plasmanu u narednu rundu odučujemo u poslednjem kolu pred svojom publikom. Mi ćemo svakako pokušati da dobijemo i ne razmišljamo o kalkulacijama. Zadovoljan sam kako se igrači odnose prema dresu Partizana i smatram da ovaj tim nije samo Nikola Peković, iako je on ostavio veliki trag. Videćemo kako će tim reagovati na pune tribine, verujem da će nam publika doneti dodatno samopouzdanje".

Đaketi: Spermni smo za pakao "Pionira"

 

Košarkaš Armanija Jakopo Đaketi rekao je danas da je njegov tim spreman za najteže gostovanje u Evropi, koje ih očekuje u četvrtak protiv Partizana.

 

"Igrao sam tri puta u Pioniru i atmosfera je uvek bila neverovatna i vruća. Navijači Partizana bodre tim do krajnjih granica i očekujem da tako bude i ovaj put, jer je reč o najvažnijoj utakmici u ovom delu sezone", rekao je Đaketi za sajt Evrolige.


Armani je pobedom u prošlom kolu protiv belgijskog Šarlroa došao u situaciju da se trijumfom u Beogradu dokopa Top 16 faze, dok srpskom šampionu odgovara i poraz do četiri poena razlike.


"U Milanu smo igrali dobro do 35. minuta, ali smo odjednom stali i dozvolili protivniku da se vrati u meč. Ubeđen sam da ćemo u četvrtak učiniti sve da se plasiramo u drugu rundu takmičenja", izjavio je Đaketi.


Utakmica 10. kola C grupe Evrolige Partizan - Armani igra se u četvrtak od 20.45 sati u Pioniru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online