Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.11.2011.
10:03
Vestionline, Beta A

Savanović: Pobeda vredna ulaska u Top 16

Srpski košarkaš u redovima Efesa Duško Savanović rekao je da je pobeda protiv Partizana u šestom kolu Evrolige "od neverovatnog značaja za njegovu ekipu".

Duško Savanović ponovo presudio Partizanu

"Krucijalna pobeda za nas, uvodi nas u krug koji treba. Prva pobeda u Evroligi kod kuće, pobeda od neverovatnog značaja. Težina i značaj će se pokazati tek po ulasku u Top 16", rekao je Savanović novinarima posle meča u Istanbulu 67:58.

Savanović je ocenio da je šut Danila Anđušića u trećoj četvrtini mogao da prelomi meč u korist crno-belih da je mladi bek pogodio.

"U sportu je psihološki momenat najbitniji. Posle dve vezane trojke Partizana, treća nije ušla. Da je Anđušić pogodio, to bi prelomilo utakmicu u njihovu korist, mi bi poklekli. Na promašaj smo vratili trojku, ostali u životu, odigrali vrhunsku odbranu koju imamo kapaciteta da igramo stalno", ocenio je Savanović.

Krilni igrač Efesa i reprezentacije Srbije nije želeo da prognozira ko će se kvalifikovati u narednu fazu Evrolige.

"Svi su pokazali da su svemogući, da sve rade. Partizan je prvi primer nečega što se ne dešava, da gubiš 20 razlike i dobiješ na kraju", zaključio je Savanović.

Pritisak na Pekovića presudio meč - Saša Vujačić

Bek Anadolu Efesa Saša Vujačić rekao je da je dobra odbrana njegove ekipe, posebno na Nikoli Pekoviću, odlučila utakmicu.

"Mnogo važna utakmica, mnogo nervoze sa obe strane. Partizan ima jako dobru ekipu i imaju mogućnost, kao i mi, da idu dalje. Nismo igrali dobro u napadu, ali smo znali da sa odbranom treba da limitiramo njihove visoke igrače, pogotovo Pekovića, jer mnogo lopti ide na njega", rekao je Vujačić.

On je istakao da je agresivna odbrana u trećoj četvrtini dala prednost njegovoj ekipi.

"Ne volim da prognoziram, ali mislim da i mi i Partizan imamo kvalitetne igrače i videćemo šta će se desiti. Nismo odigrali briljantnu utakmicu, bilo je mnogo nervoze. Sada moramo da pobedimo dva puta za redom, što nam se još nije desilo", istakao je Slovenac.

Trener Anadolu Efesa Ufuk Saridža pohvalio je odbranu svoje ekipe, pre svega na centru Partizana Pekoviću koji je postigao samo tri poena.

"Ovo nam je bila jako važna pobeda. Mi smo napadačka ekipa, ali smo večeras pobedili dobrom odbranom, pre svega na najboljem centru u Evropi, Pekoviću, koga smo sveli na tri poena. Ovaj meč i sledeća dva su nam od presudnog značaja", rekao je Saridža, a sličnog mišljenja je i njegov kolega Vlada Jovanović. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online