Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.11.2011.
23:38
Vestionline, Beta A

Jovanović: Efes nam je ostao dužan!

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović smatra da je nešto slabija partija njegovih centara, bila glavni razlog poraza srpskog šampiona od Efesa u 6. kolu Evrolige.

Presudilo malo poena iz reketa - Vlada Jovanović

Košarkaši Partizana izgubili su od Anadolu Efesa 67:58 u 6. kolu Evrolige.

Partizan je bio u rezultatskom egalu tokom prvog poluvremena, ali je ponovni pad koncentracije u trećoj četvrtini, Turcima doneo dvocifrenu prednost koju su crno-beli ugrozili u poslednjoj deonici. Ipak, nalet Partizana zaustavio je Duško Savanović sa dve trojke.

“Ovo je bila veoma važna utakmica za Partizan, a bila je još važnija za Efes. Praktično ta nervoza se sigurno i videla, pre svega kod nas. Kao i do sada, mi imamo nešto slabiji šut za tri poena, ali uglavnom svoju igru kreiramo preko naših visokih igrača. Ono što je nama stvorilo nervozu i zbog čega nismo mogli da igramo nešto bolje je to što nismo imali dovoljno poena iz reketa. Razloga ima više zašto je to tako, ali o tome ne želim da pričam. Ekipa je navikla da igra na visoke igrače i odatle gradi svoju igru, nismo uspeli da to materijalizujemo u reketu niti da iznudimo faulove igrača Anadolu Efesa", rekao je Jovanović.

Partizanov strateg bio je zadovoljan prikazanom partijom u prvom poluvremenu.

"Mogu da budem zadovoljan sa prvim poluvremenom, s obzirom da je Efes napadačka ekipa, a dali su 30 poena, u drugom 37 poena. Mogu da budem zadovoljan sa jednim delom naše igre, a to je odbrana. U trećoj četvrtini ušli smo u problem sa organizacijom napada i oni su to iskoristili za dvocifrenu razliku. Razlika je otišla na, ispostavilo nedostižnih, deset razlike i tako je utakmica privedena kraju. Čestitam ekipi Efesa, ostali su nam dužni i nadam se da ćemo se sresti ponovo ove sezone, da im koliko možemo dug vratimo”, poručio je Jovanović.

Partizanov centar Nikola Peković ocenio je da srpski šampion nije igrao na nivou iz prethodnih mečeva.

"Imali smo šansu da dobijemo utakmicu. Nismo odigrali kao što smo igrali neke prethodne duele. Ključna je bila treća četvrtina kada smo imali šansu da dođemo do izjednačenja, ali smo im dopustili da odigraju nekoliko kontri", rekao je Peković, koji je ove sezone najefikasniji igrač 'crno-belih', ali nije hteo mnogo da komentariše činjenicu da se u strelce upisao tek tri minuta pred kraj.

"Tukli su me... Bila je dobra odbrana i ne bih da komentarišem dalje", rekao je jedan od najiskusnijih igrača Partizana.

Miroslav Raduljica je istakao da je beogradski tim propustio veliku šansu da sebi olakša posao u nastavku takmičenja.

"Ostaje žal zbog toga što nismo pobedili, jer nam je ovo bila velika šansa da napravimo još jedan brejk na strani, što bi nam mnogo značilo u nastavku takmičenja", ocenio je Partizanov centar.

Bek Danilo Anđušić je sa dve trojke vratio Partizan u igru u poslednjih pet minuta. Sjajnom šuteru je žao zbog poraza i propuštene šanse Partizana da dođe do neizvesnije završnice.

"Žao mi je što smo izgubili utakmicu. Prvo poluvreme smo se dobro držali, u trećoj četvrtini smo imali pad u igri, ali smo u poslednjoj imali šansu da se približimo na tri razlike, međutim oni su postigli trojku. Moramo sada da se okrenemo narednim mečevima", rekao je Anđušić.

Amerikanac Ejsi Lo je ocenio da 'crno-beli' nisu igrali dovoljno dobro da bi pobedili.

"Nismo igrali dovoljno dobro da bi pobedilli. Bilo je teško, nismo pogađali šuteve, a oni su igrali odličnu odbranu. Morali smo da igramo jače", rekao je Lo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.11.2011. 00:34
I vratili su vam dug sa dobrom kamatom. Ha ha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online