Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.11.2011.
10:24
Vestionline, novosti.rs A

Đorđević: Muško rasturanje Milana

Aleksandar Đorđević, tvorac istorijskog uspeha Partizana koji je trojkom uz zvuk sirene protiv Huventuda doneo slavu i evropsku krunu klubu iz Humske 1992. godine, danas trener slavnog Benetona, nije mogao da uživo isprati senzacionalnu pobedu crno-belih protiv ekipe iz Milana, za koju je svojevremeno igrao i i vodio je sa klupe pre četiri, pet godina.

"Imao sam dva treninga, pa nisam imao vremena da odem u Milano. Naravno, pratio sam meč na TV-u, radovao se fenomenalnoj pobedi Partizana. Vidi se da su crno-beli verovali u sebe i pri velikom zaostatku, imali su mirnoću sa klupe i pored loše igre, što se videlo i čulo i na tajm-autima. Igrali su svoju igru i sačekali svojih pet minuta, koje su znalački iskoristili", analizira za "Sport“ Aleksandar Đorđević.

Kako kaže jedan od najpopularnijih srpskih košarkaša svih vremena, u pravljenju preokreta - pomogla im je klupa Armanija. 

"Milanezi su pravili neke silne rotacije, pa je trener Serđo Skariolo dobio tehničku grešku, kasnije i Danilo Galinari namernu, bilo je tu neke kombinatorike... Na kraju, Partizan je nadoknadio minus od 21 poena, domaćin mu je dao šansu da se vrati u igru, baš zbog takvih situacija i utakmica - košarka je magičan sport".

Naš proslavljeni košarkaš i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj kaže za Kurir da navijačka parola crno-belih "To nije čudo - to je Partizan“ sve više ima smisla.

"Mi stalno pričamo o nekim čudima, ali ne znam možemo li tako reći kad nam Partizan često priredi ponešto takvo. Košarka se igra 40 minuta, i to smo i u ovoj utakmici mogli da vidimo", kaže Paspalj i dodaje da mu je žao što Milan Mačvan nije ranije stigao među crno-bele.

"Da je Partizan imao ovakvog Mačvana u prvom susretu sa Efesom, mislim da ne bi došlo do onakvog pada".

Vujošević: Partizan blizu top 16

 

Dušan Vujošević, direktor Sporstkog društva Partizan, ocenjuje da košarkaši crno-belih imaju šansu da se plasiraju u top 16 fazu Evrolige.

 

"Niko u početku nije sanjao plasman u top 16, jer se Partizan nalazi u neverovatno teškoj grupi. Ipak, Partizan je sa nekoliko vanserijskih rezultata izgradio realne šanse da se plasira u narednu rundu. Naravno, biće još velikih izazova, jer, uspesi crno-belih su skrenuli pažnju celoj Evropi, ali verujem da će naš tim imati motivaciju, snagu, energiju za još izuzetnih rezultata", rekao je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online