Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.10.2011.
19:57
Vestionline A

Zvezda ubedljivo savladala Hemofarm u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde Beograd ubedljivo su savladali vršački Hemofarm u Pioniru rezultatom 104:89 (25:20, 34:20, 24:23, 21:26) u meču 1. kola regionalne ABA lige.

Odlična partija i ubedljiva pobeda košarkaša Crvene zvezde

Nakon neizvesne prve deonice, izabranici Svetislava Pešića susret su praktično rešili u svoju korist u drugoj četvrtini, kada su uspeli da na odmor odu sa 19 poena razlike - 59:40.

Mladi i neiskusni igrači Hemofarma uspeli su u drugom poluvremenu da malo podignu nivo igre, ali to nije bilo dovoljno za ništa više od poraza izraženog dvocifrenom razlikom.

Amerikanac Adam Morison bio je ubedljivo najbolji na parketu, postigavši 23 poena, uz šut iz igre 9/12, a tome je dodao tri skoka i jednu asistenciju. Petar Popović ubacio je 19 koševa, dok su po 11 poena postigli Mile Ilić, Andreja Milutinović i Branko Lazić.

U timu iz Vršca istakao se Mladen Jeremić sa 23 poena, šut 8/14, i tri skoka, Ivan Maraš je postigao 16, Branko Savović 12, a Aleksej Nešvović 10 koševa, koliko i Marko Šutalo.

Pešić nezadovoljan uprkos pobedi

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić istakao je da nije u potpunosti zadovoljan, iako je njegova ekipa pobedila Hemofarm.

"Večeras mi je malo bila samo pobeda. To nije dovoljno, zato što od svake utakmice hoćemo nešto više da dobijemo. Želimo da posle meča imamo bilji ukupan utisak. Pobedili smo, ali nismo uradili sve što smo zamislili pre utakmice", rekao je Pešić novinarima u hali Pionir.

On je dodao da nije zadovoljan igrom svog tima u drugom poluvremenu i da će ekipa morati da poradi na kontinuitetu "tokom jedne utakmice, ali i od meča do meča".

"Tokom prvog poluvremena smo imali dobru koncentraciju i igrali jaku odbranu. Iz toga izlazi dobar procenat šuta, kao što je i bilo. U drugom delu utakmice je nastao veliki pad, a ostaje nam da analiziramo zašto je do toga došlo. U odbrani je bilo puno problema", dodao je Pešić.

Trener Hemofarma Željko Lukajić ocenio je da je njegovoj ekipi nedostajalo koncentracije, pošto je ekipa sastavljena od mladih igrača.

"Svestan sam i znam šta mogu da očekujem od ekipe. U Srbiji niko ne čeka, iako stalno pričamo da moramo da pravimo mlade igrače. Ova ekipa ima potencijal, ali igrači tek ulaze u sistem prvog tima. Prvi put se nalaze u takvoj situaciji i teško je držati im dugo koncentraciju", rekao je Lukajić.

Strateg Vrščana istakao je da su igrači Hemofarma meč počeli "meko" i da su bili dekoncentrisani tokom utakmice. On je na tome posebno zemerio "iskusnim igračima".

"Prednja linija je igrala u strahu od greške, a kao mlad tim trebalo bi da igramo brže. Moraće igrači brže da preuzmu odgovornost na sebe", dodao je Lukajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online