Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.09.2011.
17:10
Vestionline A

Pešić: Smanjiti oscilacije

Čitiri pobede iz isto toliko utakmica bilans je boravka Crvene zvezde u Bugaraskoj. Posle trijumfa u prijateljskom meču protiv ekipe Černo more u istom stilu crveno-beli su nastavili i na turniru Samel koji su superijorno osvojili.

Utiske iz bugarskog grada Samokova preneo je šef stručnog štaba Svetislav Pešić.

Pešić: Ukupan utisak je da još igramo nestabilno

"Za četiri dana imali smo četiri utakmice, a odradili smo i isto toliko treninga. Bilo je veoma naporno, jer nije bilo pauze. Svi igrači su dobili šansu, a ovo je bilo iskorišćeno istovremeno i za bolje upoznavanje mene i ekipe. Želeli smo da igramo dobro, imali smo protivnike taman za ovu fazu priprema koji su nam poslužili za dobar trening i proveru naših mogućnosti. Cilj nam nije bio da se pobedi svaka utakmica, ali mi smo i u tome uspeli", počeo je priču Pešić.

Na turniru Samel u ekipi su po prvi put bili i dvojica novih igrača Adam Morison i Petar Popović

"Upravo iz tog razloga osnovni zadatak nam je bio da se oni stave u službu tima i što bolje uigraju. Probali smo da ih kroz ove utakmice što je moguće bolje integrišemo", rekao je Pešić a potom ocenio igre tima.

"Ukupan utisak je da još igramo nestabilno. Nemamo kontinuitet tokom svih 40 minuta, a ni u seriji utakmica. Protiv Lukoila smo odigrali dosta dobro, iako su oni u dobroj formi jer se spremaju za kvalifikacije za Evrokup i evidentno je da su dosta radili na igri. Imamo dosta oscilacija, nekad igramo iznad mogućnosti kao što je to bio slučaj sa Lukoilom, a nekad ispod našeg kvaliteta kao što je to bilo u poslednjem meču sa Rilskim. To je možda i bilo očekivano s obzirom da imamo dosta mlad tim, a pogotovo malde igrače imamo na spoljnim pozicijama. Ponavljam, te oscilacije su očekivane, ali moramo još dosta da radimo".

Veliko interesovanje javnosti vlada za NBA pojačanjem Adamom Morisonom koji je pružao dosta dobre partije:

"Nije to ništa što spektakularno kao što većina medija piše. Morison je normalan igrač koji je mnogo umoran. Relativno je nepriprmeljen, ali sve to je nadoknadio velikom željom. Bilo je evidentno da mu se igra, želi da pomogne sebi i da bude što bolji jer čitavu godinu nije igrao. Sve to je u Bugarskoj nadoknadio dodatnom motivacijom. Međutim, kako su se nizale utakmice slabio mu je učinak, jer je nije fizički spreman. On će morati dosta da radi, ali on je iskusan igrač koji zna da igra. Košarka vam je kao skijanje, kad naučiš ostaje za čitav život. Ali, ne voziš uvek dobro, treba ti snage u nogama. On toga nema dovoljno i tek će za mesec dana da bude u formi i tek tada će pokazati svoj potencijal i kvalitet koji ćemo staviti u službu ekipe", rekao je Pešić i potom se osvrnuo na još jednog novajliju u timu:

"I za Popvića je ista situacija. On je veliki zvezdaš, poziv da nam se priključi za njega je bio pravi izazov i on je pokazao veliku motivaciju. Sa njim u ekipi uz Mileta Ilića imamo dva različita tipa centara. Podršku pružaju Subotić, Marković, Radetić i Tubak, ali oni su još mladi, ali najveći prolem je što nisu dovoljno igrali. Marković je bio povređen dobar deo prošle sezone, a Radetić nije dobijao šansu. Tubak takođe ima malo igračkog iskustva, ali poseduje potencijal. Subotić je možda i najstandarniji jer je imao dosta minuta u prošloj sezoni, sada dobro trenira, talentovan je i može da igra na pozicijama četiri i pet", konstatovao je Pešić.

Naredni prijateljski meč Crvena zvezda igra u ponedeljak protiv ruskog Nižnjeg Novgoroda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online