Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.09.2011.
12:03
Vestionline, novosti.rs A

Savanović: Srpska košarka se ne gasi ovom generacijom

Srpski košarkaš Duško Savanović istakao je da je svestan da je na Evropskom prvenstvu nije iskorišćena odlična šansa generacije za plasman na Olimpijske igre.

Krle i ja nećemo dočekati Olimpijadu - Duško Savanović

Drugi najmlađi tim na šampionatu u Litvaniji dočekaće bar još jednu olimpijsku šansu, ali je Savanović istakao da gubi trku sa surovo dalekim četvorogodišnjim ciklusom, pošto je naš tim na kraju takmičenje završio kao osmi.

"Ne idemo na Olimpijske igre. Moje godište, verovatno, neće to ni dočekati. Krle i ja smo u tim godinama da ne možemo da gajimo nadu. Imali smo šansu, nismo je iskoristili“, rekao je Savanović.

Ispuštenu šansu generacije ne posmatra kroz prizmu grčke tragedije.

"Mnogo stvari se poklopilo, ne može se sve svesti na jednu utakmicu. Radilo se tri meseca, kuburilo se s povredama, što povlači i druge stvari, uglavnom psihološke. Ubeđenja, verovanja, stabilnost na ličnom i timskom planu. Nikad nismo dovodili u pitanje volju i ljubav jednih prema drugima. Verovali smo i kada je neko bio ’osakaćen’, momci su igrali pod injekcijama, bolovima. I ja sam stezao butinu šest-sedam utakmica. Jedva sam stajao na nogama“, naglasio je Savanović.

Dudini ’klinci’ uhvatili su Evropu u dubokom snu na Evropskom prvenstvu 2009, ali se dve godine kasnije situacija drastično promenila.

"Evropa se dobro spremila. Srbija je stekla veliko ime i respekt. Sve utakmice protiv nas dobro su skautirane, pripremane, a mi, nažalost, od početka nismo bili u najboljem izdanju“, istakao je srpski košarkaš.

Iskustvo iz 2005, kada se debakl završio zakrvljenim odnosima u nacionalnom timu, pokrenuće i sada priče da nešto nije štimalo.

"Prvi put sam bio sa reprezentacijom 2008. Sve je savršeno funkcionisalo. Prijatelji smo i van terena, čujemo se tokom sezone. Ne postoji nikakav jaz između igrača i imena. Kao, ovaj je Đorđević, a ovaj odrađuje posao. Nemamo Lebrona i vodonoše. Neko će reći da smo digli nos, svako će naći neki razlog. Narod ima pravo na priče. Lepo je kada zarađuješ novac ali najiskrenije, svako od nas dao bi sve da igra na Olimpijskim igrama. Koliko je onih koji su milione zaradili, a nikad nisu igrali. Dali bi sve da mogu. Ovo jeste udarac za našu košarku, ali niko nije poginuo, život ide dalje. U generacijama, od 87. godišta ima igrača koliko hoćete. Ne gasi se košarka s našom generacijom, ni sa sledećom, ni sa onom posle nje. Pitanje je za Nemce i Špance šta će da rade kada odu Novicki, braća Gasol. Ipak, Srbija je zemlja košarke“, zaključio je Savanović.

Nedelja 18.09.2011. 14:11
Hvala Bogu da se kosarka nece ugasiti... ali zato si se ti ugasio Savane. Umjesto da dajes primjer mladjima kao Krstic kako se bori,ti si se prvi utopio u ono sivilo i jedan si od glavnih razloga ove katastrofe. Jos povrh svega promasiti onaj zicer protiv francuza...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online