Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 17.09.2011.
23:17
Vestionline, B92, Blic A

Ivković: Šta sam to uradio pogrešno?!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zahvalio se igračima sa kojima je proveo zajedno protekle četiri godine, posle poraza od Slovenije sa 72:68 u meču sa sedmo mesto na Eurobasketu.

'Loša sreća i viša sila uticale na plasman srpskih košarkaša na EP' - Duda Ivković

"Meč sa Slovencima odigran je na jako visokom nivou. Oba tima su dala sve od sebe, a mi smo pokušali da ostanemo tim i u ovom susretu. Hteli smo to sedmo mesto, ali nismo uspeli. Slovenija je bila bolja i ja joj na tome čestitam. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim igračima na ove četiri godine. Bilo je sjajno sarađivati sa njima. Radili su veoma naporno i svoja leta su podredili srpskoj reprezentaciji. Samo je loša sreća krivac što nismo uspeli da se kvalifikujemo za Olimpijske igre", rekao je Ivković i dodao:

“Po mom mišljenju, ovo je bilo najjače prvenstvo Evrope u istoriji. Kad se osvrnem na celo takmičenje, mogu da kažem da nas je viša sila sprečila da ostvarenju nečega na čemu smo jako ozbiljno radili poslednje četiri godine. U finišu, pred cilj, zadesile su nas povrede i izgubili smo ritam. Ostala je seta", dodao je selektor posle poraza od Slovenije 72:68 u meču za 7. mesto.


Ivković je rekao da i dalje misli da je Srbija najspremnija ekipa na EP.

“Sada bih mogao da platim da dođe neka selekcija da se uporedi sa nama i siguran sam da bismo bili jači od svakog. Imali smo problem sa povredama i spremni smo da učestvujemo u oporavku igrača. Rašić večeras odlazi u Viljnus kako bi ga pregledali lekari Lijetuvosa, Tepić je ostao danas da leži. Dešava se".

Na pitanje da li bi nešto menjao u timu, Ivković je bez premišljanja odgovorio:

"Nikad. Ovaj tim je imao svoju hemiju, svoj profil i rad. Svaki igrač je imao svoju preciznu ulogu i sa svojim iskustvom mogu da kažem da je ovo najbolje što Srbija ima. Bilo je komentara zašto je Paunić u timu? Ja ću odgovorno da vam kažem da je to igrač koji ima definisanu ulogu, sa ogromnim učinkom u poslednje tri godine. Ja preuzimam odgovornost, ali bih voleo da mi neko kaže za šta konkretno. Šta sam to pogrešno uradio?"

Na pitanje zašto u reprezentaciji nije bilo Rakočevića i Miličića, Ivković je rekao:

"Ne znam kome šta nije jasno, ali stvar sa Darkom i Igorom je jasna. Rakočevićeva priča je čista. Njegova želja da igra za reprezentaciju nikada nije bila sporna, ali uvek se ispreči neka povreda kada treba da se okupimo. Što se tiče Miličića, ja sam uradio sve što je potrebno, a on mojoj malenkosti nije udovoljio ni da se vidimo, ni na jedan poziv moj nije odgovorio. Da li je potreban još neki argument?", dodao je Ivković.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2011. 23:26
Dudo veliki si trener i cela Srbija ti se klanja. Ali jedno koje ti ja licno zameram je to sto si previse dao slobode u igri Teu jer je imao mnogo nerezonskih poteza u odlucujucim momentima. Ali bilo sto bilo zivot ide dalje ti i dalje ostajes u nasim srcima. Da si zi ziv i zdrav i hvala ti za sve sto si ucinio za nasu kosarku.!!!!!!!!!!!!
Subota 17.09.2011. 23:57
И порази су степенице ка успеху !!! Свака част наши , ал било би много лепо да је било више успеха !!! Али шта је ту је !!! Идемо даље !!!
Nedelja 18.09.2011. 14:01
Ne znam o kakvoj hemiji djed Dusan prica??? Valjda je svima jasno da ovaj tim nije imao nikakvu koncepciju u igri,posebno u napadu, ali su ih krasili veliko zalaganje i pozrtvovanje cime su to nadoknadjivali.Sada vise ovog drugog nema,pa vidite sta je ostalo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online