Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 16.09.2011.
00:12
Vestionline, Blic A

Ivković: Rusi zaslužili pobedu!

Selektor "orlova" Dušan Ivković čestitao je Rusiji na zasluženom trijumfu protiv Srbije 77:67 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali se osvrnuo i na lošu kadrovsku situaciju u svom timu zbog povreda "spoljnih" igrača.

Želimo na Olimpijske ige - Dušan Ivković

"Rusi su zaslužili pobedu i ja im na tome čestitam. Ne bih da tražim opravdanja, ali mi smo ovoga puta bili prinuđeni da igramo bez dvojice naših bekova, Tepića i Rašića. A oni su veoma važni u našem sistemu. Teodosić nije imao mogućnost za predah i zato mu je bilo sve teže i teže da se nosi sa presingom rivala. Konačnih deset razlike za rivala možda i nisu najbolji odraz snaga rivala. Jeste, gubili smo čitav meč, ali uglavnom po samo nekoliko poena razlike", rekao je Ivković.


Selektor je dodao da su Rusi imali olakšan put do polufinala, jer su u meču sa Srbijom često dobijali novu šansu.

"Posle sopstvenih promašaja i posle naših grešaka, Rusi su dali 37 od svojih 77 koševa. A to je mnogo. Da smo bili koncentrisaniji, pobedili bismo", rekao je strateg "orlova".

Meč sa Grcima koji sledi u petak od 14 časova od presudne je važnosti za plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Taj nastup nam je možda i najvažniji, a imamo veoma malo vremena da se za njega pripremimo. Radićemo najbolje što znamo da budemo spremni, jer želimo na Olimpijske igre. Moramo da pokažemo karakter protiv Grka", zaključio je Ivković.

David Blat

Njegov kolega sa klupe Rusije, Dejvid Blat, osvrnuo se najpre na poraz od “orlova” u prošlom četvrtfinalu Eurobasketa, 2009. u Poljskoj.

“Pre dve godine smo bili u istoj situaciji - sreli smo se u četvrtfinalu sa Srbijom koja u svojim redovima ima mnogo velikih igrača, a pritom je vodi veliki trener. U međuvremenu je srpska reprezentacija još više ojačala, ali i naš sistem se razvio, pa sada daje ozbiljne plodove. Naravno, povratak Kirilenka i Hrjape je mnogo uticao na naš kvalitet", izjavio je Blat.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 12:16
nikakvo iznenadjenje. nesto ne valja u savezu. mafija nikako da ostavi srpski sport na miru.
Sreda 28.09.2011. 19:45
a mi poraz. i ?
Petak 16.09.2011. 10:42
Не може сам Крстић да игра,морали су још најмање двојица да буду у форми!Теодосић није вођа тима,јесте велики потенијал али самодисциплина му је стран појам.Дуда га је покушао промовисати у новог Кићу,Славнића,Ђорђевића,Бодирогу...али не иде на силу.Џаба његових 20-ак поена,када изгуби најмање 10 лопти!?Ни на турнире се не иде без правог шутера а камо ли на европско првенство!? Било би интересантно сазнати,ко је Дуди саставио екипу!?Не могу веровати да један онакав стручњак,састави ону екипу!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online