Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.09.2011.
18:43 >> 22:31h
Vestionline A

Francuzi u polufinalu, Litvanci obezbedili kvalifikacije za OI

Košarkaši Francuske savladali su Grčku sa 64:56 (14:17, 13:14, 13:12, 24:13) i tako se plasirali u polufinale Eurobasketa, dok je domaćin Litvanija u razigravanju za plasman od 5-8. mesta pobedila Sloveniju 80:77.

Opet najefikasniji u dresu "trikolora" - Toni Parker

Rival Francuskoj u borbi za finale biće Rusije koja je nadigrala Srbiju 77:67. Plasmane u polufinale u sredu su izborili aktuelni šampioni Španci i Makedonci, pobedama nad Slovenijom, odnosno selekcijom domaćina Litvanijom.

Grci su mnogo bolje ušli u utakmicu i tokom cele prve četvrtine održavali su se u vođstvu, a njihova prednost u jednom trenutku iznosila je i deset poena prednosti (15:5). Ipak, Francuzi su zaigrali bolje i do kraja perioda smanjili su na tri poena zaostatka. U drugoj četvrtini viđena je ravnopravna igra, ali su Grci na poluvreme otišli sa četiri poena prednosti.

Treći period nije doneo promenu na parketu. Grci su dobrom igrom "na čoveka" održavali blagu prednost. Ipak, fizički dominantni Francuzi su iskoristili umor Grka, te individualnim akcijama održavali korak.

U drugoj polovini četvrtine kriza je stigla napad Grčke, počeli su da greše izgubivši čak četiri lopte za osam minuta, koliko tokom celog prvog poluvremena. Teško su pronalazili put do koša, pa su Francuzi izjednačili na 40:40.

Serijom 16:5 koja se protegla na početak i sredinu četvrte deonice, Francuzi su poveli sa 56:50, a greške Grka počele su da se ređaju, bilo da se radi o previše samouverenja prilikom odabira šuterske pozicije, bilo da se radi o nerealizovanim slobodnim bacanjima. Na kraju je presudila smirenost francuskih igrača, koji nisu pravili bespotrebne poteze nalik onima viđenim na drugoj strani.

Parker je bio najefikasniji igrač “trikolora” sa 18 poena, tri manje je dao Batum, dok je De Kolo posle 12 koševa u prvom poluvremenu u nastavku ubacio još četiri. Burusis je uz 11 skokova postigao 17 poena, a bio je jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u poraženoj selekciji koja će svoj sledeći nastup za plasman na kvalifikacioni turnir za OI imati u petak, već od 14 časova, protiv Srbija.

Vensan Kole veruje da su "trikolori" dovoljno spremni i kvalitetni da pobede bilo kojeg od mogućih protivnika, ali bi ipak više voleo Ruse, nego Srbiju, koju je Francuska u prvoj fazi pobedila posle produžetka - 97:96.

"Tu nema biranja, igraćemo protiv tima koji pobedi. U principu više volim da imam protivnika sa kojim nisam prethodno igrao, što znači Rusiju, ali mislim da imamo dobru šansu da pobedimo bilo koji od ta dva tima", rekao je Kole, a prenosi Mondo.

Litvanci pobedili Sloveniju i obezbedili kvalifikacije za OI

 

Košarkaška reprezentacija Litvanije obezbedila je učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pošto je pobedila Sloveniju sa 80:77 (19:20, 25:13, 19:24,17:20) u razigravanju za plasman na Evropskom prvenstvu.

Pobedu Litvaniji donela je trojka Mantasa Kalnietisa 19 sekundi pre kraja meča i potom slaba igra u napadu izabranika selektora Božidara Maljkovića.

Reprezentaciju Litvanije, koja je domaćin Evropskog prvenstva, predvodili su Mantas Kalnietis sa 17 poena i Šarunas Jasikevičijus sa 12 poena i sedam asistencija. Najefikasiniji u slovenačkoj reprezentaciji bili su Goran Dragič i Erazem Lorbek sa po 16 poena.

Litvanija će u subotu u 20 sati igrati za peto mesto na turniru, dok će se Slovenija u 17 časova boriti za sedmu poziciju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online