Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 12.09.2011.
12:30
Vestionline A

Teodosić: Srbijo, izvinjavam se!

Jedan od najboljih igrača i plejmejker Srbije, Miloš Teodosić izvinio se navijačima u zemlji posle nepromišljenih poteza u samom finišu meča sa Turskom na Eurobasketu.

Sve se vraća, sve se plaća - Miloš Teodosić

Košarkaši Srbije plasirali su u četvrtfinale Eurobasketa pobedom nad Turskom 68:67, ali da nije bilo tako, krivac bi svakako bio Miloš Teodosić.

Kreator igre "orlova" je nepromišljeno prokockao dva poslednja napada našeg tima i dao priliku rivalu da dođe do pobede koja bi Srbiju eliminisala sa takmičenja.

"Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji. Šta da radimo? Voleo bih da ostanu uz nas, jer nam zaista znači njihova podrška, iako nam nisu blizu. Sjajno smo otvorili utakmicu, ne znam ni sam iz kog razloga smo pali u drugom poluvremenu. Ipak, borili smo se do samog kraja i pokazali karakter. Četvrtfinale je utakmica o kojoj smo svi razmišljali pre dolaska u Litvaniju", kaže Miloš Teodosić.


Iako se posle prve četvrtine činilo da će "orlovi" napuniti Tursku, još jednom je naš tim pokazao da ima ogromne oscilacije u igri.

"Ovo je bila nokaut utakmica, psihološki smo se ispraznili, znate šta se sve dešavalo prošle godine. Izgleda da je moralo ovako da se završi. Odigrali su dobru utakmici, ali mi smo ovoga puta imali više sreće. Došli su čak do šuta za pobedu, uz neke naše greške, ali hvala Bogu, fortuna je bila na našoj strani", podsetio je Teo kako je srpska selekcija završila prošle godine Mundobasket u Istanbulu.

Milenko Tepić je u pojedinim delovima meča protiv Turske igrao zaista sjajno, pogodio je neke važne i teške koševe i održavao je vođstvo srpskog tima.

"Eto, to je sport. Na neki način nam se vratilo za onaj poraz iz Istanbula. Jednom dobiješ pola koša, drugi put izgubiš. Ne kažem da postoji neka ravnoteža, ali obično ispadne tako kada se okrenete iza sebe. Posle dva poraza savladali smo odličnu Tursku. Veliki timovi dobijaju i kada se ne igra dobro i kada situacija deluje izgubljeno. Najvažnije je da smo tu gde smo hteli da budemo posle druge faze. Sada nas čeka sasvim drugi tip takmičenja", rekao je Tepić.

Kapiten košarkaša Srbije Nenad Krstić veruje da je želja za osvetom vodila reprezentativce do pobede nad Turskom i plasmana u četvrtfinale. Sjajni centar smatra i da je pritisak zbog pobede umalo koštao njega i njegove saigrače.

"Svi znamo kako je bilo prošle godine. Koliko god smo pokušavali da pričamo pre utakmice kako to neće uticati, videlo se da ipak jeste. Imalo smo dosta motiva i možda nas je to malo steglo, posebno saznanje da jednostavno moramo da dobijemo. Ne samo zbog četvrtfinala, već i svega ostalog. Zbog toga je bilo padova u igri", rekao je Krstić za "Sportski žurnal" i dodao da sada mirno iščekuje četvrtfinalnog rivala, Rusiju ili Makedoniju.

"Imali smo šansu da rešimo meč u trećoj četvrtini, ali smo se stegli. Ipak, vratilo nam se izgleda ono što smo promašili protiv Francuske. Sada mirno čekamo da vidimo sa kim ćemo da igramo u četvrtfinalu", kaže Krstić.

Ponedeljak 12.09.2011. 14:46
Ма нема везе , ионако је то прошлост !!! Ајмо сад у акцију !!! Хвала вам и за ово до сад !!! Идемо даље !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online