Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.09.2011.
19:13 >> 21:58h
Vestionline A

EP: Nemci bolji od Turaka, a Francuzi od domaćina

Košarkaška reprezentacija Nemačke savladala je Tursku sa 73:67, a identičnim rezultatom Francuska je pobedila Litvaniju u okviru grupe E Eurobasketa.

Nemci ne gube nadu - Dirk Novicki

Prva četvrtina ovog neizvesnog duela završena je nestvarnim rezultatom 13:6 u korist Turske, pošto Nemcima u napadu apsolutno ništa nije polazilo za rukom. Ipak, u drugom delu igre Novicki i drugovi su uhvatili priključak rezultatom 17:13.

Već do 20. minuta Nemci su uspeli da smanje zaostatak na "-3", a onda je otpočela rezultatska "klackalica" u kojoj dugo niko nije uspeo da napravi značajniju prednost. Kada su "panceri" to uspeli, povevši četiri minuta pre kraja sa 61:52, činilo se da je sve gotovo, ali tako nisu msilili igrači Turske.

Uz devet uzastopnih poena Omera Ašika prišli su na 62:64 na minut do kraja, a onda je Nemce podigla trojka Švethelma. U penal-završnici koja je usledila nemački igrači su se bolje snašli, a Arslanova promašena trojka osam sekundi pre kraja, kao i Iljasovin neuspeli šut u nastavku te akcije, omogućili su Dirku Novickom da postavi konačni rezultat sa linije penala.

Kris Kejman sa 20 i Novicki sa 19 poena predvodili su "pancere" do ovog veoma važnog trijumfa za njihovu ekipu, a Ašik je sa 19 koševa i 11 skokova bio najbolji u selekciji Turske.

Ovaka epilog ide na ruku našim košarkašima, pošto im je bilo kakva pobeda protiv Turks dovoljna za prolaz u četvrtfinale EP.

Donosi prevagu: Toni Parker

Košarkaši Francuske nastavili su sa pobedama i protiv domaćina Litvanije rezultatom 73:67. "Galski petlovi" nemaju ni jedan poraz od početka Eurobasketa, pa će sa pravom zasesti na prvo mesto ove grupe.

Francuzi su zasluženo stigli do trijumfa u prepunoj "Simens areni" u Vilnjusu, pošto su većim delom utakmice imali kontrolu i rezultatsku prednost. Litvanci su početkom treće deonice stigli do prve, ispostavilo se, i jedine prednosti na utakmici (48:46), što nije bilo dovoljno za odlične "trikolore".

Francuzi su ostali neporažena ekipa na ovom šampionatu, i sa skorom 4-0 drže prvo mesto u grupi. Sa druge strane, Litvanci imaju polovičan učinak 2-2, i trebaće im pobeda nad Nemcima u poslednjem kolu kako bi izbegli eventualne kalkulacije po pitanju četvrfinala. U poslednjem kolu, u velikom okršaju Francuza i Španaca znaće se pobednik ove grupe.

Treba reći da je najbolji u pobedičnkom timu bio Nando de Kolo sa 21 poenom i četiri skoka, dok je Toni Parker ubacio 19 koševa. Jako koristan bio je Žoakim Noa, koji je imao učinak od devet poena i 13 skokova. Kod Litvanaca, jedini raspoloženi bili su Jasaitis sa 13 i Valančijunas sa 10 poena. Jedan manje postigao je Darijus Songaila.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online