Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.08.2011.
20:01
Press A

Čović predsednik, stiže Pešić!

Doskorašnji prvi čovek FMP-a Nebojša Čović izabran je u petak na Skupštini za predsednika novog kluba koji će se zvati Crvena zvezda Beograd, dok je predsednik Skupštine Živorad Anđelković.

Novi trener trebalo bi da bude Svetislav Pešić, koji je blizu dogovora sa čelnicima kluba.

Na izbornoj skupštini Crvene zvezde saopšteno je da se klubovi Crvena zvezda i FMP neće još fuzionisati, već se radi o poslovno-tehničkoj saradnji u kojoj će će Zvezda timu iz Železnika dati ime i igrače, a zauzvrat dobiti punu pomoć u saniranju velikog duga. Detalje ove saradnje objasnio je novi predsednik Nebojša Čović.

"Nije nam cilj bio da ulazimo u stečaj, već smo napravili plan reorganizacije koji je potpomognut saradnjom sa FMP-om, koji će promeniti ime u Crvena zvezda Beograd. Objedinićemo sve selekcije prelaskom iz Crvene zvezde u košarkaški klub FMP, a zatim dalje. Sve ovo je dogovoreno uz saglasnost Sportskog društva, poverilaca i KSS-a. Na osnovu poslovno-tehničke saradnje Crvena zvezda je dala ime FMP-u i ovaj novi klub nema nikakvih dugova i kreće od nule, dok će Crvena zvezda biti klub u restrukturiranju. Menadžer za taj deo posla reorganizacije i vraćanja dugova biće Mirko Pavlović. Igraćemo utakmice NLB lige u Pioniru, a trenirati u objektima gde je trenirao FMP. Kakav će tim biti zavisiće od trenera koji će dobiti ovlašćenja, ali i odgovornost", rekao je Čović po imenovanju.

Tokom dana košarkaškom čaršijom prostrujala je informacija da je Svetislav Pešić postigao dogovor da preuzme prvi tim Zvezde, i to do 2014. godine, ali je Čović rekao da razgovori još traju.

"Sa gospodinom Pešićem se vode razgovori, nije još ništa potpisano. Očekujemo da ćemo okončati razgovore tokom iduće nedelje i onda ćemo obavestiti javnost. Zna se šta je naša želja", potvrdio je Čović.

Nova skupština Crvene zvezde brojaće 35 članova, a objedinjavaće dva tela: Crvenu zvezdu u restrukturiranju i Crvenu zvezdu Beograd. Među prisutnima je bilo i 30-ak članova navijačke grupe "Delije", ispred kojih je govorio Vladimir Šavija.

On je poručio da navijači podržavaju Čovića, a članovima uprave iz prethodnih saziva poručio da će ih "posmatrati". Na Skupštini je prisustvovalo čak 188 članova trofejnog kluba, od kojih je 180 glasalo, a osam je bilo uzdržano.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online