Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.08.2011.
11:54
Vesti A

Odlaganje skupo košta

"Postoji opasnost od bankrota i gašenja kluba, pa je svako dalje gubljenje vremena veoma opasno", smatra Čović.

Nebojša Čović

Saradnja FMP-a i Crvene zvezde je gotova stvar, ekipe već treniraju zajedno, crveno-beli igraju Jadransku ligu, sa Svetislavom Pešićem je sve dogovoreno, čeka se samo Skupština da to potvrdi i da cela priča dobije zvaničnu formu - informacije su koje se mogu čuti gotovo na svakom koraku.

Ali, koliko se stvarno odmaklo na projektu u kome mnogi navijači vide slamku spasa za trofejni klub, odgovor je koji smo potražili na najrelevantnijoj adresi - kod Nebojše Čovića, glavnog i jedinog kandidata za predsednika KK Crvena zvezda. 

Pešić čeka


Na pitanje koliko je realno da struka bude u rukama Svetislava Pešića, Čović nije ostavio dilemu.

 

"Tačno je da smo razgovarali, mogućnost za saradnju je otvorena. Ali, to ne može da bude odluka jednog čoveka, nego svih koji uđu u ovakav plan i program. Pogotovo što je kod takvih kadrovskih rešenja bitan momenat uslova koje treba ispuniti vrhunskom stručnjaku. Vidim da pojedini već pokušavaju da me posvađaju sa Pešićem", naveo je Čović, aludirajući na navodnu izjave poznatog trenera koja je osvanula u medijima.

 

"To pokazuje ko kakve namere ima"!

"Plan je uradila grupa eksperata iz polja sporta, prava i ekonomije, odnosno iz tri ključne sfere koje pritiskaju crveno-bele. Njega još razmatraju određeni ljudi. Situacija je izuzetno teška i komplikovana. Postoji opasnost od bankrota i gašenja kluba. Mislim da je svako dalje gubljenje vremena veoma opasno, pa su se zato bar pojedini Zvezdini košarkaši priključili treninzima FMP-a u raznim selekcijama. Završen je predlog novog Statuta, uskoro će biti završena i ostala akta. Razgovara se i oko određenih kadrovskih rešenja. Istovremeno, vrši se anketiranje članova Skupštine da bi se videlo kada je ko u Beogradu, s obzirom na to da se radi o vremenu godišnjih odmora, a sa ciljem da bude prisutno što više članova", objasnio je prvi čovek tima iz Železnika.


Na pitanje da li se nazire datum izborne Skupštine, Čović je naglasio:

"Ne mogu da preciziram datum, postoji problem prisutnosti delegata koji su na godišnjim odmorima. Ne želim da kažem biće do 15. avgusta, pa se to slučajno ne desi što bi verovatno bio lajt motiv onima koji se samo bave drugima da izlaze sa nekim komentarima".


Da li prolongiranje Skupštine može da ugrozi saradnju Zvezde i FMP-a?

"Može, zato što sve te priče i komentari utiču na naš potencijal i ogroman broj igrača sa kojima raspolažemo. Nije ni FMP klub bez tradicije, niti bez rezultata, naravno uz svo poštovanje i ljubav prema Crvenoj zvezdi. Naš cilj nije da od jednog kluba u krizi, napravimo dva kluba u krizi. Već da stvari postavimo tako da u bližoj budućnosti stvorimo jaku Crvenu zvezdu".


Konstantno se vode i razgovori oko igračkog kadra i novog stručnog štaba Crvene zvezde.

"Ono čime sada raspolažemo jeste veliki potencijal košarkaša FMP, brojčano skroman potencijal igrača Crvene zvezde (samo četiri ili pet seniora) i u zavisnosti od toga ko bude šef struke, formiraće se tim. Sam potencijal spoja igračkih kadrova nije toliko loš, ali moramo obezbediti da se obaveze prema igračima izmire. Ne želim da dajem nikakva nerealna obećanja", zaključuje Čović.

Sa reči na dela


Čović je istakao da bilo kakve podele u Crvenoj zvezdi mogu samo dodatno da otežaju put ka izlasku iz krize.

 

"U ovom trenutku potreban nam je svaki čovek koji ima iskrene namere prema Zvezdi, a ne prema evrima.

Do ove situacije se i došlo zbog toga što su mnogi pokušali da se postave iznad kluba. Zvezdu ne treba da čini jedan čovek, već tim ljudi. Neophodno je da se prepoznaju svi oni koji su radili u Crvenoj zvezdi sa najboljim namerama i da u ovom trenutku svoja potraživanja stave sa strane. Ovo je prilika da se okupimo i pomognemo. Da već jednom pređemo sa reči na dela".

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 22:21
pa kad nema boljeg resenja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online