Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.07.2011.
14:32
Press A

Ivkovićevo zadovoljstvo zbog ispunjenih ciljeva

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila i drugi mikrociklus priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a selektor Dušan Duda Ivković bio je zadovoljan onim što su njegovi izabranici do sada uradili.

Dušan Ivković

Iako je naša nacionalna selekcija imala dosta problema sa povredama na početku priprema, zbog čega je Ivković naknadno morao da uputi poziv Miletu Iliću, čini se da stvari polako dolaze na svoje mesto i da će svi reprezentativci uskoro moći da treniraju punim intenzitetom.

Novi član beogradskog Partizana Marko Čakarević, doduše, zbog bola u stopalu nije trenirao poslednja dva dana, više iz predostrožnosti nego zbog težine povrede, ali je zato radosna vest da je krilni centar Srbije Novica Veličković počeo da radi s loptom, te da su problemi sa atrofijom mišića u potpunosti iza njega. Očekuje se, takođe, da i Nemanja Bjelica uskoro prestane sa individualnim treninzima i priključi se saigračima u vežbanju košarkaških akcija.

Stručni štab naše nacionalne selekcije, na čelu sa Dudom Ivkovićem, jučerašnji dan u Rotenburgu iskoristio je za analizu svega što je do sada urađeno na pripremama, a utiske sa tog sastanka preneo je tim-menadžer reprezentacije Nebojša Ilić.

"Isti takav sastanak imali smo i nakon završetka prvog mikrociklusa priprema u Nemačkoj i za sada sve ide po zacrtanom planu. Ivković i njegov stručni štab analizirali su dosadašnje treninge i ukazali igračima i na one najsitnije detalje koje bi trebalo ispraviti. Marko Čakarević ima lakšu povredu stopala i iz preventivnih razloga nije trenirao poslednja dva dana. Nemanja Bjelica radi po ustaljenom režimu, dok je Novica Veličković sve više angažovan na košarkaškim treninzima, što će svakako biti veliko ohrabrenje u nastavku priprema", rekao je Nebojša Ilić za zvaničan internet sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Naša reprezentacija će u nemačkoj vazdušnoj banji boraviti do 23. jula, a po povratku će ekipa trenirati u Vršcu, što je takođe promena u odnosu na ranije pripremne cikluse. "Orlove" očekuju u tri prijateljska turnira na kojima će se ekipa uigrati, a selektor napraviti konačnu selekciju tima pre odlaska u Litvaniju, gde će osnovni cilj nacionalne selekcije Srbije biti "overa" vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Dudini izabranici prvo će igrati na turniru u Ljubljani (Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, BiH i Slovenija), a zatim će učestvovati na turnirima u Istanbulu i Londonu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2011. 20:37
pa, dobro.
Nedelja 21.08.2011. 22:23
veliko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online