Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.06.2011.
19:00
Vestionline A

Danilović: Nikad nisam sastavljao tim

Jedan od najboljih košarkaša Evrope, Predrag Danilović, seo je u fotelju Partizana posle samo deset dana od penzije, čime je počela nova era crno-bele košarke.

Protekla decenija je jedna od najuspešnijih u Humskoj, jer je klub osvojio čak 10 trofeja domaće lige, pet puta kup Srbije i pet puta pobednici NLB lige. Poslednjih 14 finala, isto toliko pobeda, a u Evroligi su bili dva puta u TOP 16, jednom u TOP 8 i jednom na fajnal-foru. Veliki rezultati sa Danilovićem na čelu.

Predrag Danilović

"Deset godina je mnogo. Ostvarili smo fenomenalan uspeh i potpuno zasluženo. Imali smo problema, ali zajednički rad i zalaganje su naše prednosti. Ova poslednja sezona je dala pečat tim uspesima, što je možda slađe, zbog dešavanja u klubu. Isto gledam na sve kao pre 11 godina kad sam prestao da igram košarku. Iskusniji sam, znam više o poslu'', kaže Danilović.

Da li ste očekivali da ćete baš vi stvoriti mit o Partizanu.

''Mit o Partizanu nismo stvorili mi iz 21. veka, već se on stvara odavno. Svaka generacija je podjednako zaslužna za sve uspehe i građenje mita. Poslednjih 11 godina, ja sam tu, ali videćemo koliko ću još da budem. Nikom nije gorela do zore. Ne može sve da prođe, jer je kod nas drugačija klima, mentalitet i ekonomija. Ne znači da odličan igrač mora da bude dobar trener ili rukovodilac'', rekao je prvi čovek crno-belih.

Vlade Jovanović je slobodu u radu dobio od vas, a neki pričaju da vi sastavljate tim.

"Ljudi vole da mistifikuju mnoge stvari. Pričaju svašta, a kod nas je tuđa nesreća najveća radost. Nikada se nisam mešao u vođenje ekipe. U Partizanu svi znaju šta i kako treba da rade. Bilo bi nezahvalno sa moje strane da skrojim ekipu. Jednostavno, samo pomažem oko angažovanja pojedinaca. Rekao sam Vladi da ni slučajno ne pomišlja na odlazak ukoliko budu nešto lošiji rezultati. Padovi su neminovni'', ističe Danilović.

Šta će biti sa timom sledeće sezone?

''Već sada pričamo o tome i razmišljamo. Neminovnost je da stranci dođu na kratko i nema načina da ih uslovimo dugoročnom saradnjom. Limitirani smo budžetom. Odlaze nam tri stranca, tražimo zamene, kao i Jan Veseli. Smatram da će on biti dobro kotiran na draftu i da će imati fenomenalnu karijeru. Pokazali smo da je Partizan porodica'', zaključio je Danilović u intevjuu za "Sport". 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 12:57
pravi covek, nema boljega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online