Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.06.2011.
19:25
Vestionline A

Ivković: Hoćemo na OI u Londonu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je da je cilj našeg državnog tima na šampionatu Evrope plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Selektor Dušan Ivković

"Naš cilj dobro je poznat već tri godine, koliko traje ciklus u kojem smo krenuli od nule", podsetio je Ivković koji je danas saopštio šiti spisak igrača za EP.

On je napomenuo da se srpska košarka nakon debakla na Evropskom prvenstvu 2007. godine u španiji našla u velikoj krizi "uz opasnost da upadnemo u još goru dubiozu kao što je to slučaj sa Italijom".

"Nismo imali ni dovoljno poverenje medija", napomenuo je Ivković i dodao da su reprezentativci najzaslužniji za oporavak, kako je rekao, "sporta koji je u našoj zemlji na prvom mestu".

Selektor je istakao da oseća "veliko zadovoljstvo" što će ponovo raditi sa našim najboljim košarkašima i najavio da jedva čeka početak priprema "plavih" za kontinentalnu smotru u Litvaniji.

Iskusni stručnjak tvrdi da je pred njegovim izabranicima težak zadatak, s obzirom da im je za olimpijsku vizu neophodan plasman u finale šampionata Evrope.

"Prvenstvo u Litvaniji biće jedno od najkvalitetnijih. Pratimo dešavanja u redovima ostalih učesnika šampionata i vidimo da će svi u Litvaniju otići sa najjačim sastavima, uz puno NBA zvezda", naveo je Ivković.

Šef stručnog štaba srpskog tima napomenuo je da će srpski nacionalni tim ponovo biti najmlađi i najkompaktniji poručivši da mu je cilj da bude, ujedno, i najspremniji za predstojeće izazove.

Predsednik KSS Dragan Đilas ocenio je da će našim reprezentativcima za šampionat Evrope najpotrebnije biti zdravlje.

"Program priprema selektora Dušana Ivkovića mora biti maksimalno realizovan. Učinićemo sve da reprezentacija Srbije ima maksimalne uslove za rad", poručio je Đilas.

Krstić: Još smo pod utiskom događanja u Turskoj


Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić ocenio je da je pred našim najboljim košarkašima veoma važno takmičenje, s obzirom da je osim medalje na šampionatu Evrope u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar) ulog i olimpijska viza za Igre u Londonu.


Krstić smatra da je plan priprema selektora Dušana Ivkovića, koje počinju 4. jula, "veoma dobro napravljen" i dodao da je sada na igračima da se maksimalno posvete obavezama u državnom timu.


"U Litvaniji sigurno nećemo imati manjak motiva. Svi se sećamo na koji način smo okončali učešće na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj", napomenuo je Krstić.


Novi član moskovskog CSKA ocenio je da su reprezentativci, nakon nezaslužene eliminacije u polufinalu od domaćina Mundijala, čitavu klupsku sezonu "odigrali sa izevesnom dozom gneva" i da se to odrazilo na kvalitet njihovih igara.


"Sve vreme smo bili u kontaktu i mogu reći da smo i dalje pod utiskom događanja u završnici Svetskog prvenstva", izjavio je Krstić.


Iskusni centar primetio je da će predstojeći šampionat Evrope trajati kao nijedan do sada.


"Prvi put Evropsko prvenstvo imaće 24 učesnika i to je podatak na koji moramo posebno da obratimo pažnju", zaključio je Krstić.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 19:28
Naravno Dudo.
Četvrtak 16.06.2011. 09:53
Човек шта зацрта то и оствари. Свака част. Са таквима наш спорт има светлу будућност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online