Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 15.06.2011.
14:14
Vestionline, Beta A

Ivković saopštio širi spisak igrača za EP u Litvaniji

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je širi spisak igrača koji će se pripremati za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Marko Čakarević, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Milovan Raković, Ivan Radenović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Miroslav Raduljica i Boban Marjanović.

Reprezentativci Srbije okupiće se 4. jula, a do 29. avgusta odigraće najmanje 11 prijateljskih utakmica.

EP će biti održano od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji. Naša selekcija će biti u grupi B sa Italijom, Francuskom, Letonijom, Francuskom i Izraelom.

Jedini debitant na spisku je Čakarević iz kragujevačkog Radničkog. Raković je ranije bio u univerzitetskoj selekciji, a Milosavljević je prošle godine bio na pripremama tima.

Stručni štab činiće Aleksandar Kesar, Saša Nikitović i Dušan Gvozdić. Tim menadžer Miroslav Berić napustio je reprezentaciju iz ličnih razloga.

Ivković je odlučio da pozove 19 igrača umesto uobičajena 24 zato što će možda uvrstiti i nekog igrača iz univerzitetske selekcije. Oba tima okupljaju se 4. jula u Beogradu.

Seniori će boraviti u Beogradu, kada tim putuje na bazične pripreme u nemački Rotenburg, gde ostaje dve nedelje. Posle toga sledi kraći period rada u Vršcu, a tim onda odlazi na turnir u Ljubljanu, na kome će učestvovati i Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i BiH.

Posle Slovenije, ide se u Tursku na turnir sa Nemačkom, Ukrajinom i domaćinom, a onda "orlovi" odlaze u London. U britanskoj prestonici učestvovaće na turniru sa Hrvatskom, Australijom, Kinom, Francuskom i selekcijom domaćina.

Evropsko prvenstvo održava se od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji. Srbija će igrati u Grupi B, sa Francuskom, Nemačkom, Izraelom, Italijom i Letonijom. Utakmice se igraju u gradu Šjauljaj. U drugu fazu takmičenja proći će po tri prvoplasirana tima iz svake grupe, koje će formirati nove.

Grupa B, u kojoj je Srbija, ukršta se sa grupom A u kojoj se nalaze Velika Britanija, Poljska, Turska, Litvanija, Španija i tim iz kvalifikacija.

Na Olimpijske igre u Londonu plasiraće se pobednik i finalista Evropskog prvenstva.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 16:08
zna duda sta radi.samo da nam padne turska da im se osvetimo za kradju od svetskog prvenstva
Sreda 15.06.2011. 17:47
Srecno Dudo!
Sreda 15.06.2011. 20:12
Dudo a Igora?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online