Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 14.06.2011.
11:17
Vestionline, Press A

"Peđa je najbolji NBA Srbin u istoriji"

Posle 13 NBA sezona, 804 utakmice, 13.647 koševa, srpski as je u noći između nedelje i ponedeljka sa Dalasom osvojio toliko željeni NBA prsten!

Predrag Stojaković je konačno uspeo!

Stojaković je tako posle Miličića postao drugi Srbin sa NBA titulom, naš najbolji igrač koji je ikada igrao u najjačoj ligi sveta. Sa time se slaže glavom i bradom čovek od koga je Peđa preuzeo to laskavo znanje, njegov saborac iz dana u Sakramentu Vlade Divac.

"Drago mi je što je Peđa osvojio titulu šampiona NBA. Zaslužio je to, pre svega zbog ogromnog rada koji je uložio svih ovih godina. Ovo je kruna karijere za svakog igrača, a eto on je uspeo da ostvari taj san na samom kraju igračkog puta. Takođe, drago mi je i zbog cele ekipe Dalasa, navijao sam za njih za Peđu, Dirka, za Kida i ostale momke" rekao je Divac za Press.  

Proslavljeni as tvrdi da on odavno više nije najbolji naš igrač koji je igrao u NBA ligi već da je tu titulu preuzeo upravo Stojaković.

"Peđa je mene davno pretekao što se tiče najboljeg igrača iz Srbije i to mnogo ranije nego što se misli. On je za mene najbolji naš košarkaš koji je nastupao u NBA ligi. Čuli smo se pre nekoliko dana, bio je vrlo samouveren pred ovo finale i zato mi je drago što je uspeo da osvoji prsten", poručio je Divac.

Inače, Peđa je ove godine dobio najlepši poklon za rođendan. Samo nekoliko dana pošto je napunio 34 godine Stojaković je osvojio šampionski prsten i tako se pridružio ostalim besmrtnicima NBA lige.

Sve nas je demantovao

 

"Čestitam Peđi na titulu, drago mi je zbog njega. Sećam ga se dok je igrao za PAOK, kada sam ja vodio Panatinaikos. Na jednom meču je slomio nogu i bio je to strašan prizor. Kada sam išao da ga obiđem nisam verovao da će moći da igra vrhunsku košarku, a kamoli da napravi tako dobru karijeru kao što je imao. Ali sve nas je demantovao i postao jedan od najboljih igrača na svetu", rekao je Božidar Maljković.

Naš as je, može se reći, baš imao sreće ove sezone, jer je na volšeban način u februaru trejdovan iz Toronta u Dalas, što se za njega pokazao kao odličan potez. Posle nekoliko meseci u Torontu usledio je veliki trejd sa Dalasom, a Peđa je na zahtev trenera Rika Karlajla stigao među Meverikse jer im je bio potreban šuter. To je bio pravi potez za njega jer je Dalas imao ekipu za šampionski prsten koji su na kraju osvojili.

Iako nije igrao u poslednjoj utakmici doprinos Stojakovića u ovoj sezoni Dalasa je veliki, jer je u najbitnijim mečevima pogađao dalekometne šuteve za tri poena, naročito u ključnom meču u finalu Zapada kada su eliminisali branioce titule Lejkerse.

Peđa i Meveriksi pobedili su Majami u šestom meču finala 105:95 i tako ih sa 4:2 u seriji počistili sa parketa i osvojili prvu titulu u istoriji kluba.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.06.2011. 12:08
А ти Диван ниси чак ни Србин.
Utorak 14.06.2011. 23:52
Da ali posle Divca.
Sreda 15.06.2011. 02:57
peja stojakovic is the best !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online