Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 08.05.2011.
11:31
Vestionline A

Đilas u Barseloni razgovarao sa Đordijem Bartomeuom

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas sa saradnicima, Dejanom Bodirogom i Vukom Mitrovićem nalazi se u Barseloni na završnom turniru najprestižnijeg evropskog košarkaškog takmičenja Evrolige.

Prvi put u svojstvu čelnika srpske košarkaške organizacije, Đilas je imao zvaničan razgovor sa prvim čovekom Evrolige i ULEB-a, Đordijem Bartomeuom.

Dragan Đilas

"Na sastanku sa Bartomeuom pričali smo malo o Evroligi i odnosu prema srpskoj ligi, da vidimo značaj domaće lige. Ovog puta nismo otvorili temu članstva u ULEB-u jer smatram da ne može za tri dana da se popravi ono što je pogrešno rađeno 10 godina. Videli smo se i sa predstavnicima evropske košarkaške federacije, jer pred nama su šampionati u Litvaniji, u Sloveniji, ujedno smo pričali i o pokretanju nekih zajedničkih projekata za najmlađe", rekao je Đilas za "Mondo".

Đilas ističe da pokušava da popravi pozicije Srbije u institucijama evropske košarke, u kojima već neko vreme nemamo adekvatan uticaj.

"Mi smo tek mesec dana u KSS. Dejan Bodiroga će ispred našeg Saveza da se bavi međunarodnom komunikacijom. On je čovek od autoriteta u Evropi. Naše je da pokušamo da se vratimo gde smo bili, bar u onim forumima gde smo bili vrlo prisutni. Jer danas, osim Zorana Radovića, i nemamo ljude koji nas predstavljaju", kaže Đilas.

Srbija ima dva predstavnika na završnom juniorskom turniru. Zvezda i FMP zabeležili su po jednu pobedu i dva poraza.

"Lepo je što smo imali dva tima ovde, ali moram da kažem da sam malo razočaran kada vidim ove momke koji nose Zvezdin dres na ovaj način...Ja mislim da mora da se gine kada dođeš na ovakav turnir i neko vam da mogućnost da odigrate ovakav meč, bez obzira na to da li je u tom trenutku protivnik bolji ili ne", rekao je Đilas po završetku meča juniorske reprezentacije Kine i Crvene zvezde, u kojem su crveno-beli deklasirani.

Đilas je primetio da sa tim momcima mora mnogo više da se radi, pre svega na psihološkom planu.

"Mislim da imamo dosta problema sa tim mladim ljudima u Srbiji, odnosno momcima u mlađim kategorijama koji postanu prevelike zvezde u svom kraju i među drugarima, a to ne pokažu na terenu. U reprezentaciji Srbije, oni koji budu nosili dres, moraće jako da paze na svoje ponašanje i trud, a onda nije strašno izgubiti 40 razlike na nekom turniru", poručio je Đilas.

Upitan da li iz Barselone nosu utisak da bi i Beograd mogao da organizuje završni turnir Evrolige, odnosno da li je i o tome razmišljao, Đilas je odgovorio da "treba biti realan".

"Pričao sam i o tome sa gospodinom Bartomeumom, ali treba biti realan. Beograd prvo treba da reši pitanje smeštaja tih ljudi koji bi došli. Ovde je došlo više od 10.000 navijača iz drugih zemalja a celokupni hotelski kapaciteti smeštaja u našem gradu je oko 13.500 mesta. To znači da imamo realan problem da organizujemo tako veliki događaj, bez obzira na to što imamo Arenu. Dakle, pričali jesmo. Sledeća dva turnira su u Londonu i Istanbulu, Beograd je tu negde, pa ćemo videti. Srpska košarka zaslužuje takav događaj, ali treba biti i realan", rekao je Đilas, koji će u nedelju uživo gledati finale Evrolige Makabi - Panatinaikos.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 22:17
koja lopovcina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online