Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.05.2011.
11:05
Beta A

U petak počinje završni turnir Evrolige

U Barseloni u petak počinje završni turnir košarkaške Evrolige, na kome će učestvovati Panatinaikos, Makabi, Real Madrid i Montepaski, a koji nema izrazitog favorita.

Najiskuniji na turniru je trener Panatinaikosa Željko Obradović, koji je sedam puta osvajao titulu evropskog klupskog prvaka, po čemu je rekoder. Ako, međutim, zabeleži i osmu pobedu, postaće čovek sa najviše evroligaških trofeja, pošto je sedam osvajao i italijanski velikan Dino Menegin.

Aleks Marić

Obradović je sa Panatinaikosom četiri puta osvajao Evroligu, a sa njim je dva puta bio i centar Majk Batist. Među koševima "zelenih" naći će se i Aleksandar Marić, prošlogišnji igrač Partizana.

"Jako je teško na 'fajnal foru', morate da igrate najbolje što možete. Prošle godine nas je sekund delio od plasmana u finale, tako da je ovde svaka lopta važna...Dobro smo se spremili", rekao je Marić po dolasku u Barselonu.

Atinski klub je u četvrtfinalu izbacio branioca titule Barselonu. Protivnik Panatinaikosa u polufinalu biće Montepaski iz Sijene, čiji je plejmejker Lester Mekejleb, prošlogodišnji kreator igre Partizana i saigrač Marića.

"Drago mi je što smo ovde, isplatio se vredan rad...Znam šta nas čeka, ali treba da se koncentrišemo na tim, a ne na stvari spolja. Ne smemo da dozvolimo nikome da prodre u tim i da ostanemo zajedno. Prošle godine nismo pobeđivali, ali ove godine želim da se vratim kući sa trijumfom", rekao je Mekejleb.

Montepaskiju je ovo četvrto učešće na završnom turniru, ali nikada nije uspeo da se plasira u finale. Klub iz Toskane jako želi da osvoji evropski trofej, a ekipa je u Barselonu doputovala u odeći napravljenoj posebno za ovu priliku.

Tim iz Sijene izbacio je u četvrtfinalu Olimpijakos, iako je u prvom meču ova dva tima izgubio sa čak 48 poena razlike, ali je posle slavio sa 3:1.

U drugom polufinalu sastaju se Real Madrid i Makabi, ekipe koje zajedno imaju čak 13 evropskih titula u istoriji. Dolazak Reala, osmostrukog prvaka Evrope, u Barselonu usledio posle jako burne sezone, u sred koje je glavni trener Etore Mesina podneo ostavku nakon poraza od Montepaskija u drugoj fazi takmičenja.

Trener je to učinio u želji da prodrma ekipu i u tome je uspeo. Na njegovo mesto došao je njegod dugogodišnji asistent Emanuel Molin i uspeo je posle neizvesnog četvrtfinala da dovede tim do završnog turnira. Za Real igra reprezentativac Srbije Novica Veličković.

Makabi je i pre početka sezone važio za jednog od favorita za plasman na 'fajnal for' i to je i pokazao, savladavši u četvrtfinalu Kahu Laboral. U tim se vratio i trener Dejvid Blat, koji je sa ovim izraelskim timom kao asistent osvojio dve evropske titule.

"Polufinale Makabi - Real je sjajno je za košarku, kada se u obzir usmu istorija i tradicija ovih klubova. Opet, svi susreti na završnom turniru su sjajni, jer su sve ekipe jako kvalitetne...Iskustvo je jedno od važnijih faktora na 'fajnal foru', što može biti jedina prednost za neki tim sa ovakvim ekipama", rekao je Blat.

Panatinaikos i Montepaski igraju od 18.00, a Real i Makabi od 21.00. 

POVEZANE VESTI

Utorak 24.05.2011. 18:09
jedva cekam
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online