Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.04.2011.
22:50
Vestionline A

NLB: Košarkaški Partizana odbranili titulu

Košarkaši Partizana osvojili su petu uzastopnu titulu šampiona Jadranske lige, pošto su u finalu u Ljubljani pobedili domaću Olimpiju rezultatom 77:74.

Šampioni

Košarkaši Partizana odbranili su titulu šampiona NLB lige, nakon što su u finalnom meču u Ljubljani savladali Olimpiju rezultatom 77:74 (26:23, 17:16, 22:19, 12:16) i tako postali apsolutni vladari regiona.

Ovo je treneru "crno-belih" Vladi Jovanoviću drugi trofej u seniorskoj košarci, nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća, a Partizanu peti trijumf u regionalnoj ligi za redom.

Srpski šampion je u polufinalu prethodnog dana bio bolji od Budućnosti sa 62:58, dok je Olimpija savladala Krku sa deset razlike (67:57).

Najefikasniji u beogradskom timu bili su Kurtis Džerels sa 20 poena, Gist sa 12 i Dušan Kecman sa 11. U domaćoj ekipi, Vlado Ilijevski je imao 15 poena, Goran Jagodnik i Samo Udrih sa 12 poena.

 

Olimpija je pred 13.000 gledalaca u Stožicama krenula bolje i posle samo dva minuta imala je 9:5. U prvoj četvrtini pogodili su pet trojki, Partizan jednu manje (Gist i Džerels po dve). Tek u sedmom minutu Partizan je preko Milosavljevića i Džerelsa preuzeo inicijativu i poveo sa 18:15. 

U drugoj četvrtini oba tima vodila su računa o odbranama, ali su Veseli i Džavai i pored toga našli načina da zakucavaju pored igrača Olimpije. Džerels je u 14. minutu doveo Partizan do najveće prednosti od 32:25. Prednost crno-belima pred odmor doneli su Džerels i Gist rezultatom 43:39. Partizan je imao 14-7 u skokovima što je takođe bio razlog njihovog vođstva.

Olimpija je na početku treće deonice zaradila tehničku grešku nakon koje su crno-beli ostvarili pet poena. Veseli i Kecman su održavali prednost, iako je Partizan postigao samo pet poena do 25. minuta. Puno se šutiralo sa linije slobodnih bacanja, a Olimpija je preko Jagodnika u 28. minutu smanjila na "minus dva". Gist i Džavai su novim zakucavanjima ponovo doneli Partizanu lepu prednost, koja je pred poslednju četvrtinu iznosila 65:58.

Dušan Kecman je poslednji period igre otvorio trojkom, a rezultatom 74:72 ušlo se u samu završnicu meča. Džerels je držao Partizan u prednosti sa linije slobodnih bacanja, i pored preciznosti Ilievskog sa iste pozicije. Kecman je na 15 sekundi pre kraja ponovo gađao trojku i promašio je, ali je fantastični Gist uhvatio loptu i dodao Džerelsu koji je pogodio jedno bacanje. Posledni napad Ljubljančana presekao je heroj prošlogodišnjeg finala Dušan Kecman i crno-belo slavlje u Stožicama moglo je da počne.

Dobro sam te naučio - Dule Vujošević i Vlada Jovanović

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da je presrećan što su njegovi izabranici izdržali sve pritiske.
 

"Možda polufinalne utakmice nisu bile lepe za oko jer je pritisak bio veliki, ali zna se da nema popravnog. Finale je bilo znatno lepše. U prvom poluvremenu nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice, nismo iskoristili dosta prekršaja Olimpije, dok su oni pre svega dobrim šutem za tri poena ostali u igri. Mislim da je utakmica prelomljena kada smo agresivno odigrali na liniji za tri poena", izjavio je Jovanović i ovog puta pohvalio Džerelsa, ali i ostale igrače crno-belih.

"Mirna ruka Džerelsa i njegova četiri pogođena bacanja su presudila. Moram da pohvalim momke, imali su jako tešku sezonu, od devetog mesta stigli smo do prve pozicije, a sada smo osvojili i titulu", rekao je trener crno-belih, ne propustivši priliku da se zahvali svom prethodniku i učitelju Dušku Vujoševiću, kao i navijačima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.04.2011. 22:58
Titula, titula, slaviće se titula. Grobari Republika Srpska vole Partizan i majku SRBIJU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online