Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 21.04.2011.
15:32
Vestionline, Beta A

Duda volontira na mestu selektora!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da će volonterski raditi taj posao, a novinarima je u Kući košarke rekao i da mu je "nelagodno" zbog svega što se dešavalo.

Volonter sa osećajem nelagode - Dušan Ivković

Ivković je u februaru objavio da "ne može" da radi u tadašnjim uslovima, ali je u četvrtak pojasnio da to nije značilo da je podneo ostavku. Sada je kazao da je iz nekoliko razloga odlučio da nastavi kao volonter.

Sa novinarima je razgovarao u društvu novog predsednika saveza Dragana Đilasa i novih potpredsednika, Dejana Bodiroge i Dejana Tomaševića.

"Drago mi je da sam ovde u ovom jakom košarkaškom sastavu i drago mi je da se nastavlja ciklus, ali mi je stvarno nelagodno", rekao je Ivković.

Razlog za nelagodu bili su komentari nekih ljudi iz košarke da Ivkovićev odlazak pokazuje nedostatak patriotizma i da je izazvan nedostatkom novca. Selektor je kazao da je kada je prihvatao prvi put taj posao odbio klupski ugovor od milion evra godišnje.

"Ja nisam zvanično podnosio ostavku, samo sam rekao da ne mogu da nastavljam pod tim uslovima... Ne znam kako niko nije primetio u julu prošle godine da nisam više selektor, kada je prekinut ugovor. Ali, tada sam ostao do kraja svetskog prvenstva", rekao je Ivković.

"Zbog svega što se dešavalo, a zato što mi je bio izuzetno veliki napor da se dogovaram sa ovim ljudima oko uslova, odlučio sam da radim kao volonter. U ovom periodu, da bih pomogao svojim prijateljima, radiću kao volonter", rekao je Ivković.

Jedan od najvećih problema za prošlo rukovodstvo saveza bio je novac. Đilas je novinarima rekao da se nada da će se sva zaostala dugovanja isplatiti do početka priprema za EP, za dva meseca.

"Treba nam Duda, ne samo zbog seniora, već zbog pravljenja igrača, što nam je najvažnije. Obećali smo da ćemo srediti dugovanja, koja sada iznose oko 100 miliona dinara, a najveći deo toga odlazi na premije i plate. Nadam se da ćemo to podmiriti do početka priprema", rekao je Đilas.

Selektor i predsednik saveza najavili su i mogućnost uvođenja kodeksa ponašanja. Đilas je kazao i da će se KSS kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 22:09
duda je legenda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online