Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.04.2011.
12:46
Vesti A

Posla i problema koliko hoćeš!

Novi potpredsednik KSS-a Dejan Bodiroga će raditi sa selektorom Dušanom Ivkovićem, ali i sa svim mlađim selekcijama.

Prvi saradnici: Dragan Đilas i Dejan Bodiroga

Dejan Bodiroga vratio se u košarkašku reprezentaciju Srbije. Neka se sa njim vrate i sva ona zlata na koja nas je navikao od 1995. do 2002. kada je pet puta bio šampion, a jednom treći. I, naravno, MVP svega i svačega. Devet godina posle Indijanapolisa i njegove čuvene predstave u finalu protiv Argentine, Bodiroga se vratio u srpsku košarku, ali na neki drugi način.

Novi predsednik KSS-a, Dragan Đilas, želeo ga je u svom timu, koji će imati za zadatak da stabilizuje posrnulu Kuću košarke. I, tako je od 18. aprila 2011. Bodiroga je potpredsednik Saveza, a zaduženje mu je muška košarka, na koju smo toliko puta bili ponosni.

"Naravno da mi je velika čast što stupam na ovu funkciju, zaduženu za mušku košarku. Radujem se ovoj obavezi i - odmah krećem sa radom", istakao je legendarni košarkaš, rođen 2. marta 1973. u Zrenjaninu.

"Mislim da sam košarci i Savezu dao mnogo kao igrač, na neki način svi smo ga gradili. Ovo je nova funkcija za mene, novi početak i želimo da pomognemo, da svoje iskustvo i znanje ugradimo u rad Saveza, da obezbedimo maksimalne uslove mlađim kategorijama, onima koji dolaze, kako bismo počeli opet da stvaramo vrhunske asove i da pravimo dobre rezultate, a za to je potrebno vreme i ništa sigurno neće ići preko noći".


Stručni savet (ne) potreban
Bodirogu čeka mnogo obaveza. Jedna od prvih odluka u kojoj će učestvovati biće: oformiti ili ne Stručni savet KSS-a? U novom Statutu ostavljen je prostor da takvo savetodavno telo (opet) bude oformljeno, ali u prošlosti se Stručni savet najčešće jedva ili krnje okupljao, održavao telefonske sednice, imao oprečna mišljenja o problemima. Stoga, Bodiroga nije siguran da li je takvo telo neophodno.
"Što se tiče Stručnog saveta, mislim da ćemo u toku narednih nekoliko dana odlučiti o tome da li je potrebno imati jedan takav Savet", rekao je Bodiroga i naglasio da probleme mora da rešava odmah, u dogovoru sa saradnicima.

Srpska košarkaška ikona se džentlmenski zahvalio odlazećem rukovodstvu i konstatovao da vremena za gubljenje nema i da će on, uz ostale potpredsednike Dejana Tomaševića (takmičenja), Anu Joković (ženska košarka), Vuka Mitrovića (marketing) i naravno predsednika Đilasa odmah početi da rade na novom projektu.


"Počinjemo sa kontaktima sa svim košarkaškim federacijama. Iskoristićemo fajnal-for u Barseloni da vidimo ljude iz FIBA, Evrolige i svih mogućih košarkaških organizacija. I praktično kreću pripreme što se tiče seniora i mlađih kategorija, imenovanje trenera, organizovanje priprema … to su kratkoročni ciljevi, a o dugoročnim ćemo razgovarati narednih nedelja", naglasio je Bodiroga i opisao šta će biti njegov posao.

"Sve što je vezano za mušku košarku, od mlađih kategorija do seniorske reprezentacije".


Na taj način, Bodiroga će praktično naslediti selektora Dušana Ivkovića, koji je do privremenog odlaska sa klupe "orlova" obavljao i funkciju direktora svih reprezentativnih selekcija. Sada će taj deo posla preuzeti Bodiroga, a Duda će "samo" voditi ekipu.

"Ivkovićev povratak je dobra vest. Duda je započeo posao u teškom vremenu, a mislim da su uspesi poput onog u Poljskoj došli prerano, da to niko u košarkaškoj javnosti nije očekivao, potom je bilo slično i na Svetskom prvenstvu u Turskoj, tako da mislim da ne treba prekidati taj način rada, da je najbolje da Duda ostane i privede posao kraju. To je normalan sled događaja", smatra Bodiroga. 

Timski sa mladima

 

Bodiroga treba što pre da postavi selektore mlađih muških selekcija, organizuje pripreme u trenutku kada KSS-a duguje 100.000.000 dinara...


"Moramo timski da odlučujemo kada su u pitanju mlađe kategorije. Što se tiče imenovanja trenera, priprema i rada sa mlađim selekcijama, mislim da tu imamo velikih problema. Trebalo bi realno da sagledamo situaciju i uočimo da neke stvari u kojima smo bili dominantni u prošlosti, kada smo rano lansirali igrače, a sada to više nije slučaj. Imenovaćemo trenere što pre, poboljšati rad u mlađim kategorijama. Donosićemo odluke timski, uz savetovanje sa Ivkovićem", podvukao je Bodiroga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online