Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.04.2011.
11:31
Press A

"Pokoriću Evropu i osmi put"

Srpski trener Željko Obradović imaće početkom maja priliku da osmi put ukupno, a peti sa Panatinaikosom osvoji titulu Evrolige. Najtrofejniji evroligaški trener u intervjuu za Press kaže da na fajnal-foru u Barseloni od 6. do 8. maja nema favorita, ali da će najjače oružje njegovog tima biti vera igrača u svoje sposobnosti.

Željko Obradović

Šta je presudilo u četvrtfinalnoj seriji protiv dosadašnjeg prvaka, ekipe Barselone?

"Mi smo u tu seriju ušli kao autsajderi. Barselona je zvanični evropski prvak, pojačali su se pred start sezone, imali su prednost domaćeg terena. Mi smo uspeli da izbacimo jednog od najvećih favorita za osvajanje titule, pogotovo što se završnica igra u Barseloni. Imali smo sasvim jasnu situaciju pred sobom. Znali smo da treba da ih poštujemo, ali i da verujemo u svoje sposobnosti. Igrači su verovali u sebe i to je bilo presudno u duelu sa Barselonom".

Može li Obradović do osme, a Panatinaikos do šeste titule?

"Ostalo je još više od mesec dana do fajnal-fora i mnogo toga može da se promeni do tada. Za sada su poznate tri ekipe, Montepaski, sa kojima igramo u polufinalu, Makabi i mi, dok se četvrti traži između Reala i Valensije. Ne znam da se neki klub plasirao na završni turnir, a da nije imao ambicije da osvoji titulu i tako će biti i sada. Svaka ekipa ima podjednake šanse da se domogne trofeja. Mnogo bitnije za nas je da odemo u Barselonu u punom sastavu. Tu pre svega mislim na Aleksandra Marića, kojeg treba da vratimo u punu formu posle povrede, a imali smo i nesreću da nam se povredio i Dru Nikolas, koji će odsustvovati narednih 10-15 dana".

Evropa ponovo u čudu


Kako ocenjujete igre Partizana ove sezone u Evroligi?
"Partizan je napravio izuzetan uspeh plasmanom u Top 16 fazu. Evropa je ponovo u čudu, ne samo da je opet promenjen sastav ekipe, već je i novi trener došao. Jeste da je ista filozofija, jer je Jovanović bio pomoćnik Vujoševiću, ali mlad je trener, tek treba da se dokazuje".

Ipak, vaše iskustvo sa prethodnih završnica moglo bi da bude presudno?

"Ja sam tu da pripremim utakmicu, a igrači su ti koji rade na terenu. Ekipa je uvek na prvom mestu, a ne bilo koji pojedinac. Imam dosta iskustva igranja završnica Evrolige, ali nisam ja taj koji odlučuje već ona petorka koja je u tom trenutku na parketu. Važnije od svega je da, kao u duelima sa Barselonom, damo svoj maksimum i verujemo u svoje mogućnosti".

Kako komentarišete igre Dimitrisa Dijamantidisa u seriji sa Barselonom?

"Dijamantidis je definitivno MVP serije, odigrao je najbolje, vukao je ekipu u pojedinim delovima serije. Njegov učinak nije samo u statistici, već i u motivaciji ekipe, zaista je čast trenirati jednog takvog igrača".

Može li Panatinaikos do devete uzastopne titule u grčkom prvenstvu?

"Mi već danas imamo teško gostovanje u domaćem šampionatu protiv Panioniosa. Kao i uvek, Panatinaikos ide na osvajanje trofeja, a zna se i da će nam poslednja prepreka do trofeja biti Olimpijakos". 

Petak 23.09.2011. 09:25
i hoces.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online