Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 03.04.2011.
12:02
E. V. A

Bodiroga vredniji od njegovog bogatstva

"Košarkaški otac" budućeg potpredsednika KSS-a smatra da su Đilas, Bodiroga i Ivković prava kombinacija, ali upozorava da država mora sasvim da stane iza svog najkvalitetnijeg sporta.

BOGDAN TANJEVIĆ O NOVIM LJUDIMA U KSS

Dejan Bodiroga je sjajno rešenje za potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije. Njegova najvažnije osobine su lepo vaspitanje i uravnoteženost i siguran sam da će biti od velike pomoći novom predsedniku Draganu Đilasu, ocenjuje proslavljeni trener Bogdan Tanjević, košarkaški otac bivšeg reprezentativca i budućeg drugog čoveka srpske košarkaške organizacije.


Septembra 1991. godine, kada se i u Zadru politički zakuvavalo, stigao je poziv tada talentovanom Zrenjanincu da ode u Trst. Tada su na klupi Stefanela sedeli Tanjević i profesor Aca Nikolić. Stizale su potom titule, medalje, Bodiroga je napravio karijeru kao iz bajke za šta je, uvek ističe, zaslužan upravo Tanjević.


Nema novca ni u Rimu


Bogdan Tanjević, posle impozantne trenerske karijere, zbog problema sa zdravljem ove sezone obavlja funkciju direktora rimske Lotomatike:

 

"Imamo mali budžet, malo plaćamo košarkaše i zato ne možemo da se takmičimo na ovakvom tržištu.

Uz to, redovno su nam po četvorica prvotimaca povređena, što je nezapamćeno, ali već se spremamo da za narednu sezonu podmladimo i pojačamo ekipu.

"Nisam ja stvorio Bodirogu, samo sam ga usmerio, podržao. Njega su stvorili majka Milka i otac Vaso. Dejan je smiren, ima mladost, svežinu, pamet i divan karakter. Verujem da može da odgovori izazovu potpredsedničke funkcije u Savezu jer će umeti da stvori familijarnu atmosferu, da sarađuje sa trenerima na pravi način. Čitav njegov život je košarka, zna psihologiju igrača, pa će i njemu mnogo značiti da se ponovo angažuje", kaže Tanjević.

Kolika je razlika između igračke karijere i karijere funkcionera?

"Postoji razlika, nije isto kada voziš automobil i kada te vozi neko drugi. Za razliku od igračke, pa i trenerske karijere, raditi posao sportskog funkcionera nova je faza života. Bodirogi je to, za razliku od mene, došlo mnogo ranije na red, ja sam potrošio život na dvoranu, a Dejan tek počinje".


Košarkaški savez Srbije ne stoji najbolje finansijski i organizaciono. Koliko će Đilas i Bodiroga uspeti da našu Kuću košarke postave na zdrave noge?

"Gradonačelnik Beograda je sposoban političar i privrednik, ali ne bi bilo pošteno da se računa na Bodirogin novac. Ne, to je državni problem i Srbija mora da odvoji značajna sredstva za svoj najbolji i najtrofejniji sport. Tako bi trebalo da bude u svim republikama bivše SFRJ".


Dušan Ivković će verovatno ostati selektor?

"Jasno je kao dan da je Duda najbolji mogući trener za reprezentaciju Srbije, što je rezultatski pokazao sa gotovo juniorskom ekipom na poslednja dva velika takmičenja. Srbija ima ekstremno mlad i kvalitetan tim, pa zato ne treba paničiti ako se ne osvoji medalja jer je konkurencija fantastična, čak deset reprezentacija hoće prva dva mesta na Evrobasketu u Litvaniji. Jedna lopta, jedan sekund, mogu da odrede sudbinu tima... Turska je tako na Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, a Srbija se od šok-poraza u polufinalu nije oporavila u meču za treće mesto kada je izgubila od Litvanije", smatra Bogdan Tanjević.  

Zlatno vreme lažnog amaterizma


Kako Tanjević komentariše činjenicu da su velikani, Crvena zvezda, Zadar, Split, Cibona, Bosna - praktično pred gašenjem?

 

"Trkamo se sa evropskim klubovima, koji imaju enormne budžete, a kada ne uspemo u tome, onda se krpimo i propadamo, odnosno zviznemo zadnjicom o pod. Nezaštićeni smo, od TV prenosa se dobijaju male sume, a ako nisi na TV, nisi nigde. Više mi se dopadalo vreme lažnog amaterizma u bivšoj SFRJ, kada su igrači odlazili u inostranstvo sa 24, 25 godina, sada beže sa 16, što nas je upropastilo. Sudbina igrača mora da se usmeri drugim pravcem, a ne da fantastični Nikola Mirotić kao dete iz Podgorice ode u Real i postane španski reprezentativac. Zato smo u ćorsokaku", završio je Tanjević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.04.2011. 09:45
sto bi misljenje ovog crnogorskog trenera o kss-u bilo vazno za nas?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online