Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.03.2011.
20:14
Vestionline A

Radnički pobedio Partizan u "Pioniru"

U trećem kolu košarkaške Superlige Srbije kragujevački Radnički je pobedio Partizan u "Pioniru" rezultatom 96:91, dok je treću pobedu zabeležio i Hemofarm i to u Vršcu protiv Metalca sa 78:67.

Radnički srušio šampione u "Pioniru"

Košarkaš Radničkog ostvarili su treću pobedu u domaćem prvenstvu, pošto su nadigrali aktuelnog šampiona Partizan u Beogradu rezultatom 96:91.

Iako je Partizan imao inicijativu u prvom poluvremenu, gosti su serijom od 7:0 stigli do vođstva i rezultata 46:45, kojim se otišlo na pauzu. Crno-beli su odlično odigrali treću četvrtinu, ali su košarkaši Radničkog serijom trojki i boljom igrom u poslednjoj deonici, kao i tri vezane greške Džejmsa Gista, zasluženo su stigli do nove pobede.

Najzaslužniji za pobedu Kragujevčana bio je Danilo Mijatović koji je ubacio 20 poena, Čakarević je postigao 18, a Miletić 16. Partizan su predvodili Jan Veseli sa 16 poena i 11 skokova, Džejms Gist sa 14 i Raško Katić sa 12.

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić rekao je večeras da je ekipa iz Kragujevca odigrala najbolji meč od kada je on trener, dok se njegov kolega iz Partizana Vlade Jovanović složio da su gosti zasluženo pobedili.

"Mi svaku utakmicu idemo da pobedimo, ne kalkulišemo. Ovo večeras je bila lepa košarka, a igrali smo najbolje od kada ja vodim tim", rekao je Nikolić.

On je rekao da svaki put "ubeđuje igrače da mogu da pobede Partizan" i da je njih "teško pobediti u Kragujevcu, a kamo li u Beogradu, jer je to najbolja ekipa u zemlji".

Nikolić je kazao da će Radnički i u narednoj utakmici protiv Mega Vizure ići na pobedu, jer je "cilj da budu u prve tri ekipe u domaćem prvenstvu". On je istakao da Radnički nema 150.000 evra za "vajld-kard" Jadranske lige.

Trener Partizana Vlade Jovanović ocenio je da je ovo bio težak poraz i da se još jednom dokazalo da Radnički po stilu igre nikako ne odgovara Partizanu.

"I u prethodne tri utakmice tokom sezone pokazalo se da Radnički ima ekipu koja dobro šutira", istakao je Jovanović i dodao da njegovi igrači nisu uspeli od početka da nametnu svoj stil igre i sa su zasluženo izgubili.

Košarkaši Hemofarma pobedili su Metalac sa 78:67 u trećem kolu takmičenja u Superligi Srbije u dvorani “Milenijum”.

Vrščanima je to treća pobeda i tako su uz Radnički ostali jedina neporažena ekipa u dosadašnjem delu takmičenjima, dok je Metalcu to drugi poraz.

Najzaslužniji za trijumf Hemofarma bio je Ivan Maraš sa 25 poena, uz koje je imao i devet skokova i tri asistencije. Kod Vrščana su se još istakli i Miljan Pavković sa 12 poena, tri skoka i sedam asistencija, i Mladen Jeremić sa postignutih 13 poena, uz koje je imao i pet skokova i tri asistencije. U dresu Metalca najbolji je bio Stefan Sinovec sa 16 poena, dok je Marko Ljubičić ubacio dva manje.

29. mart
Mega vizura - FMP 77:71


30. mart
Partizan mts - Radnički 91:96
Hemofarm - Metalac 78:67


20. april
OKK Beograd - Crvena zvezda 18,00


Tabela:
Radnički 3-0

Hemofarm 3-0
Partizan 2-1
Mega vizura 1-2
OKK Beograd 1-1
Metalac 1-2
FMP 0-3
Crvena zvezda 0-2

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online