Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.03.2011.
12:02
M. GVOZDENOVIĆ A

Srećan sam sa Marijom

Slovenac od oca Srbina, verenik lepe ruske teniserke, akter prvog ligaškog NBA meča u Evropi.

Marija i Saša

Londonska O2 Arena bila je privilegovana da ugosti aktere prvog ligaškog NBA meča na evropskom tlu. Sastale su se, u dva meča, ekipe sa začelja istočne konferencije, Nju Džersi Nets i Toronto Reptors. Bila je to već peta NBA utakmica na Ostrvu, ali prva prvenstvena - čelnici najjače lige na svetu imaju nekoliko razloga što organizuju mečeve u Velikoj Britaniji: London je domaćin Olimpijskih igara 2012, dve zemlje se najbliže kulturološki, politički, pa i geografski što se Evrope tiče. Naravno, tu je i finansijski potencijal, potvrđen posetom ovim utakmicama (oba puta po 18.500 gledalaca).


Ni ovaj košarkaški dvoboj nije mogao da prođe bez naših ljudi. U ekipi Netsa igraju slovenački reprezentativac Saša Vujačić, čiji je otac Srbin, a majka Slovenka i Dan Gadžurić (211 cm), čija je majka Srpkinja, a otac sa Sent Vinsenta i Grenadinsa, ostrvske zemlje u Karipskom arhipelagu.


Vujačić (26) se već odomaćio u u glavnom gradu Britanije i, kako u šali reče, došao je na domaći teren, pošto je sa Lejkersima u oktobru prošle godine ovde igrao predsezonski meč, protiv Minesota Timbervulvsa. Kako stvari stoje, najverovatnije ćemo ga videti i na vimbldonskom teniskom turniru, ovoga leta, kako bodri verenicu, Mariju Šarapovu...


Susret sa Ivanovićem


Članovi oba NBA tima prisustvovali su fudbalskom okršaju Čelzi - Mančester Junajted, na kojem je Saša bodrio pobednički tim Baneta Ivanovića.

Srpski reprezentativac, koji je i veliki NBA poklonik, uzvratio je posetu i bodrio Netse u drugom, maratonskom dvoboju, u kojem je trijumfovala Sašina ekipa. Za uspomenu, dobio je Vujačićev dres sa brojem 20. Inače, još nije utvrđeno da li je Bane bolji košarkaš, nego što je Saša fudbaler...

Upravo sentimentalna veza sa lepom Ruskinjom je podjednako interesantna kao i njihove sportske karijere. I to jaka veza, učvršećena veridbom. Marija i Saša se viđaju kad god mogu, a ne mogu uvek kada hoće. Razlog je jasan: oboje su često na putu, a uglavnom su zajedno kada Šarapova boravi u Americi.


- Ranije smo se viđali u Los Anđelesu, na Floridi. Sada, kada sam se preselio na istočnu obalu, moraćemo malo da promenimo šemu - priča Saša.

- Ali, mi smo oboje profesionalci, znamo koliko su nam važne naše karijere, pa se zato prilagođavamo višoj sili...

Pisalo se i govorilo o njihovom venčanju u srpskoj crkvi u Čikagu?

Bane dobio dres na poklon

- To sam i ja saznao iz novina. Verili smo se i jako smo srećni, o narednim potezima još nismo pričali.

Sada već bivši bek Lejkersa prešao je u redove Nju Džersi Netsa u decembru prošle godine.

- Mislim da je to bio dobar potez sa profesionalne tačke gledišta. Netsi su me hteli, kod njih imam više prilike da igram i pokažem šta znam u klubu koji ima jasne ciljeve. U Los Anđelesu sam imao sedam jako uspešnih sezona, osvojili smo za to vreme NBA titule. Dosta sam i naučio u Lejkersima, od odličnih trenera i igrača, međutim, već mi je bila potrebna promena, da izaberem neki novi put i motive.

O značaju prve zvanične utakmice NBA lige u Evropi, bek-šuter Netsa ističe:

- Mislim da je jako važno što je meč organizovan u Londonu, u Engleskoj, pošto ovde znaju samo za fudbal, košarka nije nikad bila naročito popularna. Evropa i NBA, inače, u dobrim su odnosima. NBA postaje, ne samo američka nego liga sveta, tako da mislim da je taj potez sa Evropom jako bitan i ima dobru perspektivu - rekao je Saša Vujačić.  

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online